• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CSA Curacao Soccer Academy thumbCURAÇAO – De U13-selectie van de Curaçao Soccer Academy (CSA) is terug van een toernooi in Nederland. Aldaar speelde het team op het RKTVC/PSV-toernooi tegen PSV, KV Mechelen en Borussia Mönchengladbach. De meeste wedstrijden werden verloren, maar coach Hans van Elden maalde daar niet om.

Voorafgaand aan dit toernooi werden ook twee oefenwedstrijden gespeeld: tegen RKC/Willem II en tegen DWS Amsterdam. Voor een groot aantal was dit de eerste ervaring in spelen op ‘echt’ gras in het Nederlandse klimaat. Ondanks twee nederlagen was Van Elden tevreden. “Nipt verloren in de oefenwedstrijden. Dinsdag tegen de selectie van RKC/Willem II gespeeld waarbij met name onze eerste helft erg goed was. DWS Amsterdam speelt in de 2e divisie landelijk, met spelers uit ’98 en ’99 die fysiek erg sterk waren. Op de eerste en de laatste tien minuten na hebben zij de wedstrijd gedomineerd met goed verzorgd positiespel, fraaie combinaties en mooie doelpunten.”

Toernooi
In Poule A van het RKTVC/PSV toernooi stond het CSA-team tegenover PSV, RKTVC, Mönchengladbach en Excelsior Rotterdam kwam te staan. PSV was een maatje te groot en won met 3-0. Ook tegen RKTVC kwam CSA tekort: 2-1. De volgende wedstrijd tegen Borussia Mönchengladbach was een gelijkopgaande partij. De Duitsers wonnen echter door in blessuretijd de stand op 2-1 te bepalen. In de laatste wedstrijd ging het team van CSA los en werd Excelsior van het veld gespeeld: 4-1.

Complimenten
Coach Van Elden kijkt tevreden terug: “De conclusie van dit toernooi is dat we ons nog niet kunnen meten met de absolute top, maar prima meekunnen met alles wat daar onder speelt. We weten nu waar we staan en welke stappen we nog moeten maken. Ik heb veel respect voor ons jonge team met spelers uit 2000, 2001 en 2002. Mijn complimenten!”

onze jongens bij rktvc

1 reactie op “U13-selectie CSA terug van toernooi in NL”

  1. Mooi stuk over een mooi toernooi en een fijn team van Soccer Academy Curaçao.

    De jongens mogen trots zijn op hun zelf en op de staf.