• Recente reacties

  • Facebook

  • Twitter

  • Validator w3.org

  voetbalCURAÇAO – Versgeperst.com volgt het Curaçaose voetbal op de voet. Ook buiten ons eiland zijn echter voetballers met Curaçaose wortels actief. Daarom een overzicht van de verrichtingen van deze voetballers over de grens in het afgelopen weekeinde.

  Opvallendste speler van het weekeinde was Guyon Fernandez. Hij viel in de rust in voor koploper PEC Zwolle. De blauw-witte brigade speelde thuis tegen Cambuur Leeuwarden, en uitgerekend Fernandez brak de ban. Met zijn openingstreffer stond hij aan de basis van de 2-0 overwinning. 

  Nederland
  Bij Go Ahead Eagles begonnen doelman Eloy Room en aanvaller Jarcinio Antonia in de basis. Ze speelden 3-3 in een spektakelstuk tegen FC Groningen, waar Richairo Zivkovic kort voor tijd inviel. De zestienjarige aanvaller (Curaçaose vader, Servische moeder) kreeg kort voor tijd nog een kans op 3-4, maar zowel hij als Genero Zeefuik misten. ‘Grunn’ speelde op dat moment met negen man na twee rode kaarten. Denzel Slager viel in voor RKC in de laatste minuut. De Brabanders speelden met 2-2 gelijk bij NEC. Drie van de vier treffers werden gemaakt vanaf de penaltystip.

  (Punt)verlies
  Ricardo van Rhijn liet vrijdag punten liggen met Ajax. De Amsterdammers speelden uit bij SC Heerenveen 3-3. Van Rhijn speelde 90 minuten mee en pakte een gele kaart. PSV speelde zaterdag 1-1 uit bij Heracles. Bij de Eindhovenaren had Jürgen Locadia een basisplaats. Feyenoord won zondag thuis met 3-1 van NAC. Elson Hooi viel na 64 minuten in voor de club uit Breda, maar kon geen wending forceren.

  Basisplaats
  Gregory van der Wiel bekroonde zijn eerste basisplaats van het seizoen met een overwinning. Paris St. Germain won uit bij FC Nantes met 1-2. De oud-Ajacied ontving ook een gele kaart. Leroy Fer verloor zijn debuut voor Norwich City met 1-0. De ploeg speelde een uur lang met een man meer, maar kon het verschil niet maken. Fer speelde de hele wedstrijd. Vurnon Anita speelde 90 minuten voor Newcastle United. Tegen West Ham United pakten de Magpies het eerste punt van het seizoen: 0-0.

  Blessure
  Charlison Benschop won zaterdag met Fortuna Dusseldorf. Tegen VfL Bochum werd het 1-0. Benschop speelde 74 minuten mee, maar viel uit met een spierscheuring in zijn linkerdijbeen. Dat maakt de club bekend op de website.

  www.versgeperst.com