tennis_equipmentCURAÇAO – Op de tennisbanen van het Hilton Hotel is zaterdag vanaf 09.00 uur een talent search georganiseerd. Kinderen tussen de zes en negen jaar oud (zowel jongens als meisjes) die nul tenniservaring hebben in clubverband, zijn welkom. Versgeperst.com sprak erover met initiatiefnemer Lugard Williams.

“Eigenlijk richt ik me meer op prestatietennis. Ik heb het ook niet zozeer voor mezelf bedacht, eerder voor die kids van zes tot negen die nieuwsgierig zijn naar tennis. We zoeken echte first-time players die vooral niet op tennis zitten”, zegt Williams tegenover Versgeperst.com. De belangrijkste reden is dat de belangstelling voor tennis daalt, vindt hij. “Tennis is een beetje dood aan het bloeden. Het gaat achteruit, vooral bij de meisjes”. Williams vindt dat onnodig en wil de tanende interesse een halt toeroepen door zijn sport te promoten.

Clinics
Hoe ziet de dag eruit? In groepjes worden verschillende clinics aangeboden van 30 tot 45 minuten. Onder meer personal trainer Uriël Trustfull (Caribbean Fitness Professionals) verzorgt een aantal conditietrainingen. De kinderen krijgen natuurlijk ook een racket in hun handen, en leren hoe ze een bal moeten slaan. Dat klinkt simpel, maar vereist de nodige oefening. Williams: “We hebben aangepast materiaal. De ballen zijn bijvoorbeeld iets zachter zodat ze minder stuiteren dan een ‘normale’ tennisbal. De ballen zijn ook iets groter zodat de kinderen meer kans hebben om de bal te raken”. De talent search begint om 09.00 uur en is gratis, inschrijven is niet nodig.

Academy
Williams is de drijvende kracht achter Williams Tennis School (WTS), waar hij ook een van de coaches is. De academy stimuleert jeugdspelers om de beste tenniser naar boven te halen die ze in zich hebben. Onder Williams’ supervisie trainen meerdere kinderen die hoog staan op de ranking. Onder hen Nathan Recao (nummer 1, jongens U14), Samuel Jaramillo (nummer, jongens U10), Ana Sofia Jaramillo (nummer 1, meisjes U12), Jazmin Sandstrom (nummer 2, meisjes U10) en Xianne Sillie (nummer 3, meisjes U10).

1 reactie op “Jonge tennisbeginners gezocht”

  1. De tennis info is goed omschreven