• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Bandabou Tigers tryout 2013 2CURAÇAO – De tryout van de honkbalacademie Bandabou Tigers heeft zaterdag geleid tot het ‘adopteren’ van 30 kinderen. Ambassadeur Diegomar Markwell, pitcher van de Koninkrijksselectie, heeft daarbij hulp gekregen uit Nederland. Op dit moment bestaat de populaire academie uit 50 kinderen uit Barber.

De academie helpt de kinderen bij het beoefenen van hun sport. Zo worden ze bijvoorbeeld getraind, maar ook gesteund in hun kosten voor materiaal. Het is de bedoeling dat de kinderen volgend jaar ook vervoer aangeboden wordt naar wedstrijden. Uiteindelijk is het idee van de academie en Markwell om de spelers deels ook te helpen bij hun opleiding. De honkballertjes kunnen op die manier hun sport gebruiken om hun latere leven op een positieve manier vorm te geven. Markwell helpt op soortgelijke wijze een academie in Rotterdam, waar hij inspiratie opdoet voor de Banadabouse honkbalschool.
Spiekerman SSK
Bijdragen
De Curaçaose werper kan het niet alleen. Alex Spiekerman van het Nederlandse SSK (Spiekerman Sport Kleding) is bijgesprongen met een donatie in de vorm van artikelen en materialen voor de komende anderhalf jaar. Hij is momenteel met zijn familie op vakantie op het eiland. Hij komt zelf een kijkje nemen bij het project, en bekijkt hij de mogelijkheden om verder bij te dragen aan het project. Ook Fundashon Sedreko is betrokken bij de honkbalacademie.

Bandabou Tigers tryout 2013

www.versgeperst.com