• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

HonkbalCURAÇAO – Andrelton Simmons heeft gisteravond voor de tiende keer op rij gewonnen met de Atlanta Braves. In Philadelphia versloegen ze de Phillies met 4-1. De Curaçaoënaar kwam niet tot een honkslag, maar was wel betrokken bij een dubbelspel.

Kenley Jansen gooide drie strikeouts op rij in de negende inning van de Los Angeles Dodgers. Met een miniem verschil wonnen de Dodgers van de Chicago Cubs: 1-0. Voor Jansen betekende het zijn zeventiende save van het seizoen.

Succesvol
Niet alle Curaçaoënaars waren even succesvol. Didi Gregorius kwam in drie slagbeurten niet tot een honkslag voor de Arizona Diamondbacks in een 4-0 verliespartij tegen de Boston Red Sox. Jurickson Profar en Roger Bernadina speelden niet voor respectievelijk de Texas Rangers (4-0 winst tegen Oakland) en de Washington Nationals (8-5 verlies tegen de Milwaukee Brewers).

Schandaal
Alle ogen in de Major League Baseball (MLB) zijn gericht op het Biogenesis-schandaal. De gelijknamige verjongingskliniek in Miami schreef prestatiebevorderende middelen voor aan diverse honkballers. De beroemdste in dat rijtje is Alex Rodrigues, de geblesseerde derde honkman van de New York Yankees. ‘A-Rod’ wordt waarschijnlijk voor 214 wedstrijden geschorst, wat neerkomt op het restant van dit seizoen plus het volgende seizoen. Gedurende zijn beroep kan hij echter wel ingezet worden. Yanks-coach Joe Girardi liet na de 6-3 nederlaag tegen de San Diego Padres weten dat hij Rodrigues opstelt indien mogelijk. De Bronx Bombers worden al het hele seizoen geplaagd door blessureleed. Zo is sterspeler Derek Jeter bijvoorbeeld opnieuw geblesseerd geraakt, deze keer heeft de veteraan last van zijn rechterkuit.

www.versgeperst.com