• Recente reacties

  • Facebook

  • Twitter

  • Validator w3.org

  HonkbalCURAÇAO – De honkballeague in de AA-klasse start morgenavond in het Tio Daou Ballpark. Dat meldt honkbalbond Febeko. Het begin van de honkbalcompetitie is daarmee enkele maanden vertraagd. De reguliere competitie duurt volgens de huidige planning tot 6 oktober.

  Zes teams nemen deel aan de competitie. Dat zijn de Curaçao Yankees, Wild Cats, Royal Scorpions, Santa Rosa Indians, Santa Maria Pirates en de Groot Kwartier Stars. De league kent vaste speeldagen. Op maandag, dinsdag, donderdag, zaterdag en zondag spelen de teams tegen elkaar. Op donderdag en zondag staan er twee wedstrijden op het programma. In totaal komt dat neer op zeven wedstrijden per week. Naast vaste speeldagen staan ook de locaties vast. De teams spelen in Stadion Johnny Vrutaal, Tio Dauo Ballpark en Parke Heintje Kool.

  Financiën
  Op AA-, A- en jeugdklasseniveau worden in totaal 211 wedstrijden afgewerkt. Daar hangt een prijskaartje aan van 180.000 gulden. Door sponsoring en contributie wordt daarvan ongeveer 130 duizend gulden gedekt. De overige 50 duizend gulden komt voor rekening van betalende toeschouwers bij AA-wedstrijden. In de A- en de jeugdklasse is wedstrijdbezoek gratis.

  Programma
  Zaterdag, 19.30 uur, Tio Daou Ballpark: Royal Scorpions – Santa Maria Pirates
  Zondag, 10.30 uur, Tio Daou Ballpark: Santa Rosa Indians – Wild Cats
  Zondag, 14.30 uur, Tio Daou Ballpark: Curaçao Yankees – Groot Kwartier Stars
  Maandag, 19.30 uur, Tio Daou Ballpark: Groot Kwartier Stars – Santa Rosa Indians
  Dinsdag, 19.30 uur, Tio Daou Ballpark: Santa Maria Pirates – Wild Cats
  Donderdag, 19.30 uur, Stadion Johnny Vrutaal: Wild Cats – Royal Scorpions
  Donderdag, 19.30 uur, Tio Daou Ballpark: Santa Maria Pirates – Curaçao Yankees

  www.versgeperst.com