• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Cuco Martina thumbCURAÇAO – Rhuendly Martina verhuist van RKC naar FC Twente. Dat bevestigt RKC aan Omroep Brabant. De 23-jarige ‘Cuco’ had nog een verbintenis tot 2014 met de Waalwijkse club. De rechtsback tekent bij FC Twente een driejarig contract met een optie voor een extra jaar.

Door het vertrek van de verdediger is de volledige achterhoede van RKC van het afgelopen seizoen uiteengevallen.

4 reacties op “Cuco Martina naar FC Twente”

 1. @Ricardo, spelers van Curacao hebben allemaal de Nederlandse nationaleiteit.. Drenthe heeft geen officiele interland voor NL gespeeld dus kan zonder problemen voor Curacao spelen..

 2. Royston Drenthe is in Rotterdam geboren dus is hij Nederlander, als hij zich Surinamer voelt is het een persoonlijke zaak en als je het heel juridisch wilt maken, moet je kijken waar zijn ouders zijn geboren en met welke nationaliteit en dat bepaald uiteindelijk ook zij nationaliteit. Zover ik geinformeerd ben woont zijn vader op Curacao met zijn Nederlandse Nationaliteit zou hij ook voor Curacao kunnen uitkomen maar wordt weer een juridisch verhaal. Noch Nederland noch Suriname kent een Legale dubbele nationaliteit hebben personen dit wel dan is het ilegaal

 3. Kees, Royston Drenthe is van Surinaamse afkomst.

 4. Toch opvallend dat een klein eiland als Curacao zoveel goede voetballers weet voort te brengen, met wellicht de beste op dit moment Leroy Fer.

  Het is alleen jammer dat ze zo snel aan lager wal raken (dezelfde Leroy Fer mocht bij Fc Twente vertrekken omdat hij meer in de discotheek dan op het veld stond) wanneer ze succesvol zijn. Anderen worden enorm arrogant (goed voorbeeld: Jetro Wilms van PSV) en worden daarom buitenbeentjes in de spelersgroep.

  Denk ook aan Royston Drenthe en waar is het grootste Curacaose talent ooit gebleven, Bruttil Hose?