• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

ESSF persconferentie 2CURAÇAO – Op 1, 2 en 3 augustus is de St. Jorisbaai het decor voor een sportfestival met windsurfers, kitesurfers, moutainbikers en vissers. Dat maakte de organisatie van het Endless Summer Sports Festival bekend tijdens een persconferentie bij Papagayo Beach Club.

Het terrein, dat vorige week getroffen werd door een brand, is helemaal schoon gemaakt en komende week wordt met tenten, tribunes en podia een nieuwe, tijdelijke, surftown gecreëerd. Vanuit Bonaire komen Tati en Kiri, vanuit Aruba Stephen Max en Ethan Westera en uit Nederland Jordy Vonk, wereldkampioenen in het windsurfen. Niet te vergeten, van Curaçao, de kersverse wereldkampioen Jean-Paul Da Silva.

Idee
Het idee voor het festival ontstond toen nagedacht werd over een manier om aandacht te krijgen voor de Fundashon St Joris. Samen met Dirk Jan Kuizenga richtte Eddy de Groot, windsufer van het eerst uur, de stichting op om minder bedeelde kinderen uit de buurt de kans te geven om de relatief dure sporten te kunnen beoefenen. De stichting heeft zijn eerste vruchten al afgeworpen: Kenroy Francisca, een jongen uit de buurt Santa Catharina, die met behulp van gedoneerde spullen leerde kitesurfen en windsurfen en nu zelf les geeft. Het geld dat het festival ophaalt gaat naar de stichting.

Inschrijving
Komende woensdag is de inschrijving. Deelnemers kunnen vanaf 18:00u terecht bij Papagayo Beach Club voor de inschrijving voor hun sport. Er zullen tussen 13:00 en 16:00 demonstraties zijn van internationale windsurfers en er is entertainment om de start van het festival meteen de juiste sfeer mee te geven.

Strijd
Lokale en internationale deelnemers zullen strijden voor de eer tijdens kitesurf, windsurf, mountainbike en viswedstrijden. De fietsers zullen in de middagen hun races rijden en op vrijdagavond wordt er een moonlight tocht gehouden. Vanaf 18:00u kan een ieder met een beetje ervaring de route over Koraal Tabak rijden en zo in het schemer/donker eindigen bij het kampvuur waar een BBQ zal worden gehouden. Alle deelnemers kunnen voor deze BBQ inschrijven. Na het sporten is er ontspanning bij het kampvuur en met muziek van DJ’s en de bands Caribbean Courage en The Sleeves is er tot in de late uurtjes gezelligheid.

Publiek
Gedurende de drie dagen van het festival zijn de verschilende wedstrijden te bekijken voor het publiek. Alles vindt na elkaar plaats zodat iedereen alles kan volgen en er altijd wat te beleven is, zo belooft de organisatie. Er zijn tevens wakeboard demonstraties en Zapata Flyboard zal ook laten zien wat een flyboard kan doen. De marine zorgt voor tenten voor voldoende schaduw en stroom en licht gedurende de avonduren. Voor meer informatie check de website.

1 reactie op “Sport en entertainment in de St. Jorisbaai”

  1. Goed te horen dat ze toch doorgaan ondanks die laffe actie van een onverlaat. Hoop dat ze die idioot ooit nog een keer te pakken krijgen, mag hij alles met z’n eigen handjes weer opbouwen. Lijkt me wel een aardige straf.