• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Sporters met het zweet nog op hun voorhoofd. We trekken ze van het sportveld, van de dansvloer, van de fiets, uit de sportschool of het water. Deze keer met Steven Hermelijn. Hij is bodybuilder en is vrijwel altijd te vinden in de sportschool.

 

Wat doe je hier?
“Ik ben hier om te trainen met gewichten. Eigenlijk ben ik bijna elke avond hier te vinden. Na het werk even lekker sporten, werken aan mijn conditie en vooral werken aan mijn spieren. Vandaag ga ik mijn borst, armen en benen doen. Ongeveer twee keer in de twee train ik mijn benen, anders heb ik zoveel last van spierpijn. De rest van mijn lichaam train ik vrijwel elke dag.”

Hoe ben je in deze sport terecht gekomen?
“Toen ik 14 jaar was begon ik al met trainen. Dit kwam eigenlijk door films als ‘The Terminator’ waar acteur Arnold Schwarzenegger in speelde. Hierdoor raakte ik geïnspireerd en wilde ik graag een gespierd lichaam hebben net als de acteur. Ik begon thuis te trainen met lichte gewichten. Uiteindelijk kon ik steeds zwaardere gewichten pakken en ben ik veel breder geworden. Door mijn lichaam zijn er een aantal kansen voor mij gecreëerd, onder andere het modellenwerk dat ik af en toe doe.”

Wat is je mooiste sportmoment?
“Ik geniet elke keer weer als ik veranderingen aan mijn lichaam zie. Ik word helemaal blij als ik zie dat ik steeds meer spiermassa heb. Dan ben ik wel trots op mezelf. Dit zorgt voor meer zelfvertrouwen, ik voel me fijn en zit daardoor lekker in mijn vel. Ook kan ik genieten wanneer ik andere mensen kan helpen met trainen. Dan wissel je informatie uit en geef je uitleg over hoe je het beste de sessies aan kunt pakken om meer resultaat te boeken.”

Wie is je grote voorbeeld in deze sport?
“Eigenlijk heb ik niet echt een grote voorbeeld. Vroeger was dat natuurlijk Arnold Schwarzenegger, maar nu niet meer. Ik ben daar een beetje van afgestapt. Ik wil gewoon graag zelf een voorbeeld zijn voor de mensen die ook meer spieren willen hebben. Ik vind het leuk om mensen te helpen.”

Wat is je ultieme doel in deze sport?
“Ik wil goed voor mezelf zorgen en dit doe ik door middel van trainen. Ik zal altijd blijven trainen, het is een soort verslaving. Je wilt altijd iets breder worden, iets meer groeien. Het moet ook niet zo worden dat ik zo opgepompt word dat ik me niet meer kan bewegen. Dat vind ik lelijk. Wel wil ik mooi genoeg blijven om ook het modellenwerk te kunnen blijven doen.”

www.versgeperst.com