• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

HonkbalCURAÇAO – Voor de meeste Curaçaose profhonkballers op het hoogste niveau was gisteravond een teleurstellende speelronde. De meesten verloren of kwamen niet in actie. Positieve uitzondering was er uitgerekend voor Roger Bernadina.

De Curaçaoënaar mocht in het centerfield plaatsnemen bij de Washington Nationals. Het kwakkelende team uit de hoofdstad won met 9-7 van de Pittsburgh Pirates. Bernadina noteerde geen honkslag, maar kwam wel tweemaal op de honken en scoorde vanuit die positie. Dat gebeurde in de achtste en negende inning. Zijn tweede run dankt hij aan de walk-off homerun van Bryce Harper, waarmee de Nationals de wedstrijd afsloten. Washington kon de overwinning goed gebruiken. De ploeg heeft in de laatste veertien wedstrijden pas drie keer gewonnen.

Verloren
Jurickson Profar verloor met de Texas Rangers thuis van de New York Yankees: 0-2. Hij noteerde twee van de in totaal zeven hits van de Texanen. Yankees-pitcher Hiroki Kuroda was echter bijzonder dominant vanaf de werpersheuvel en hield de Rangers van scoren af. Profar speelde op zijn favoriete positie van korte stop ten faveure van Elvis Andrus, die als aangewezen slagman in actie kwam. De Curaçaoënaar was in verdedigend opzicht betrokken bij een dubbelspel. Andrelton Simmons kwam in vier slagbeurten niet tot een hit tegen de New York Mets. Eerder in deze serie liet hij nog twee homeruns noteren. Zijn team, de Atlanta Braves, verloor uit met 7-4 van de New York Mets.

Geen speeltijd
Didi Gregorius (Arizona Diamondbacks) en Kenley Jansen (Los Angeles Dodgers) kwamen niet aan bod in de wedstrijden van hun ploegen. Arizona won met 3-1 van de Chicago Cubs. De Dodgers, de laatste tijd in goede vorm, verloren weer eens. De Cincinnati Reds waren in het Dodger Stadium met 5-2 te sterk.

www.versgeperst.com