• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

HonkbalCURAÇAO – In de Liga 50, Liga 60+ en de Liga Social lieten de spelers dit weekeinde de knuppels aan het woord in het ballpark. Zaterdag was het de beurt aan de vijftigers. Een dag later volgden de zestigers, gezamenlijk met hun medespelers uit de Liga Social.

Flamboyan was veel te sterk voor de Century Stars: 16-0. Michel Daou sloeg de bal het stadion uit. Hij en Elvis van Thijs tekenden beiden voor drie honkslagen in drie slagbeurten. Cat Power won ook met ruime cijers tegen Los Amigos: 12-4. Nelson Candelaria werd de winnende werper. Wendel van het Kruis sloeg een homerun voor Cat Power, ploegmaat Javier Munoz was de gevaarlijkste man in het slagperk met drie hits. Ban Serio won nipt met 6-5 van de Lions. Winnende pitcher Lesley Conradus droeg bij aan de overwinning met twee hits. Carrol Jansen sloeg een homerun. De Jaws boekten tenslotte een 11-7 overwinning op de Sharks. Edsel Betorina (Jaws) nam de bal op de knuppel voor een homerun. Namens de Jaws sloegen Giovanni Toppenbert, Riley Toppenberg en Rudsel Wilson elk drie honkslagen.

Liga 60+
In de Liga 60+ hebben de Jaws met 4-1 van de Mon Repos Sluggers gewonnen. Beide teams sloegen 7 hits, maar de Jaws gingen daar effectiever mee om. Wilfred file was de winnende pitcher. Voor de Sluggers was Robert Carsilia de gevaarlijkste slagman met drie hits uit even zoveel slagbeurten. De Curaçao Superstars wonnen met 8-6 van Los Amigos. Pitcher Russel Hellement kon een onverwinning bijschrijven ten koste van zijn collega Ronchi Rodriguez.

Liga Social
In de Liga Social verpletterde UNA met 12-2 de Beer League. UNA-pitcher Colin Tremus stond maar vier hits toe, tegen zeventien voor Nino Santiago namens Beer League. Shamir Maduro (UN) was de gevaarlijkste slagman met drie hits en een 100 procent score. Teamgenoot Giliard Yzijk sloeg een homerun. Selikor won met 6-4 van Centrum Supermarket. Dat dankten ze voor een groot deel aan Jair Josepha, die in drie slagbeurten twee homeruns sloeg. Daarmee was hij goed voor vier binnengeslagen punten.

www.versgeperst.com