honkbal_thumbCURAÇAO – Honkballer Kevin Moesquit heeft een nieuwe club. Dat meldt zijn nieuwe club, Winnipeg Goldeyes, op de website. Het 22-jarige talent speelde de afgelopen drie seizoenen voor de Los Angeles Angels. Daar werd hij vorige week ontslagen.

Winnipeg Goldeyes-manager Rick Forney maakte ook bekend dat outfielder Mike Coles naar Lincoln Saltdogs gaat om ruimte te maken voor Moesquit. Bij de Saltdogs komt Coles Curt Smith tegen, die daar recentelijk terugkeerde.

Jonathan Schoop
Jonathan Schoop heeft voor het eerst in twee maanden weer een wedstrijd gespeeld, zo meldt honkbalsite.nl. Schoop revalideert bij de GCL Orioles in de Rookie League, een minor leagueteam van de Baltimore Orioles. Schoop had langere tijd last van zijn rug, en speelde 12 mei voor het laatst. Sinds een kleine drie weken traint hij weer. De verwachting is dat hij op korte termijn terugkeert naar de Norfolk Tides, het triple A-team waar ook Jair Jurrjens momenteel speelt. Schoop sloeg daar 34 hits in even zoveel wedstrijden en kwam tot drie homeruns.

Homerun
Ander goed nieuws komt uit Japan. Honkbalsite.nl meldt dat Wladimir Balentien een grandslam homerun heeft aangetekend. Balentien komt uit in de Japanse Nippon Professional Baseball voor de Yakult Swallows. Met zijn homerun evenaarde hij zijn persoonlijk record van 31. De Eagles versloegen Hiroshima Toyo Carp met 8-3 dankzij vijf binnengeslagen punten van de Curaçaoënaar.

1 reactie op “Nieuwe club voor Kevin Moesquit”

  1. Mogen we weten waarom Mosquito is ontslagen? Ik kan het wel raden maar we zijn zo voorzichtig met Curacaose topsporters die de fout ingaan dat we zelfs niet naar de gevangenis durven te sturen (Brain Mariano).