• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

basketball_thumbCURAÇAO – Basketballers tussen de tien en vijftien jaar (meisjes ook tot achttien) kunnen volgende week deelnemen aan de Niels Liberia Clinics. Dat meldt basketbalclub Janwe Spartacus. Gedurende vier uur per dag kan iedereen onder leiding van de Amerikaanse highschoolcoach Allen Cooper aan zijn skills werken.

Cooper is een goede bekende van de Curaçaose basketbalcoach Randy Wiel, die na een jarenlang trainerschap in de VS en Nederland nu hoofdcoach is in China. Errol Hernandez, voorzitter van Janwe Spartacus, benadrukt dat je geen clublid hoeft te zijn om mee te mogen doen. “Iedereen kan meedoen. Deze clinic richt zich op de jeugd van Curaçao. Ik wil een beroep doen op de jeugd, en ook hun ouders, om van deze gelegenheid gebruik te maken. Je krijgt vier uur per dag de kans om goede fundamenten van het basketbal te leren. En nog gratis ook”, laat Hernandez enthousiast weten.

Vernoemd
De clinics zijn vernoemd naar Niels Liberia, een basketballer in hart en nieren. Hernandez: “Het was zelfs zo, dat hij eerst een damesteam training gaf, en daarna direct doorging om zijn eigen tegenstander van komende wedstrijd ook te trainen. Dat vonden zijn teamgenoten minder leuk, maar hij keek naar het belang van het Curaçaose basketbal in het algemeen.”

Informatie
De eerste clinic is dinsdag op het veld van Sufficant, de laatste is op 24 juni. Alleen zondag 21 juli is een rustdag. De tijden zijn van 09.00 tot 13.00 uur . Voor meer informatie kun je bellen met 5153498 of 6720038. Voor inschrijvingen bel je met Edseline Basilia. Zij is bereikbaar op 5166080 of via e-mail op edseline.basilia@gmail.com.

www.versgeperst.com