Meindert van Buuren profielCURAÇAO –  Coureur Meindert van Buuren is afgereisd naar Italië. Dit weekend vindt op het circuit van Mugello de vijfde ronde van het Auto GP-kampioenschap plaats. De racer met Curaçaose roots liet als eerstejaars een goede indruk achter tot nu toe.

“Komend weekend Mugello, de vervanger van de oorspronkelijk geplande race op Circuit Park Zandvoort tijdens de Masters of Formula 3. Door de clash van dat evenement met het GP2-weekend op de Nurburgring, waar veel van de AutoGP-teams ook actief zijn, is helaas besloten de race te verplaatsen naar Italië”, legt Van Buuren uit. “Ik heb gehoord dat Mugello een van de mooiste banen van Europa is, samen met Spa-Francorchamps: heel snel, glooiend en uitdagend dus ik kijk er erg naar uit. De afgelopen weken heb ik veel tijd doorgebracht in de simulator waardoor ik de lay-out nu goed ken. Ook hebben we op vrijdag nog drie uur vrije training dus er is voldoende tijd om diverse dingen uit te proberen en de set-up goed te krijgen.”

Dichtbij
In de afgelopen races kwam de coureur al dicht in de buurt van het podium. “Op Silverstone eindigde ik als vierde dus het podium zit eraan te komen. Daar wil ik liever nog niet aan denken. De focus ligt op het rondjes rijden met een goede set-up en techniek, dan komt dat podium vanzelf. Ik heb een goed gevoel over het aanstaande raceweekend, het is toch leuk om op het testcircuit van Ferrari te racen. Afgelopen week hebben we bovendien een testdag in Vallelunga afgelegd om vast te wennen aan de warmte.”

Stapje hogerop
“De samenwerking met het team verloopt uitstekend. De mensen om je heen blijven grotendeels hetzelfde wanneer je binnen een team een stapje hogerop doet. We hebben een mooi groepje bijeen dat goed met elkaar overweg kan. MP Motorsport zet keer op keer een goede auto neer. Het podium komt vanzelf maar daar moet je je niet op blindstaren. Gewoon goed presteren in de kwalificatie, dan komt het vanzelf!”

Meindert van Buuren, Auto GP, Zandvoort

www.versgeperst.com