• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

TijgerhaaiCURAÇAO – Ocean Encounters heeft zaterdag een heuse Finathon georganiseerd. De zwemmarathon moet aandacht vragen voor dierenleed. De organisatie richt haar pijlen op de brute mishandeling van haaien die gebruikt worden voor soep.

Ocean Encounters wil het ontvinnen van haaien voor in de soep een halt toeroepen, bedreigde haaiensoorten beschermen en dat de toekomst van alle haaiensoorten veiliggesteld wordt. De Finathon van zaterdag moet geld ophalen voor dat doel. Haaienvinnensoep is een klassieker op elke menukaart. “Wat de meeste mensen niet weten is dat alleen de vinnen gebruikt worden. Alle nadere lichaamsdelen worden beschouwd als afval en daarom teruggegooid in zee”, meldt de organisatie. Op YouTube-filmpjes is te zien dat de beesten, die dan nog leven, daarna overboord gesmeten worden en afzinken naar de bodem. Ongeveer 100 miljoen haaien per jaar sterven op deze manier. Diverse haaiensoorten worden bedreigd met uitsterven.

Informatie
Het doel van de Finathon is om in totaal een afstand van 61 kilometer te zwemmen. Dat is precies de lengte van Curaçao van oost naar west. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden om baantjes te zwemmen van 700 meter. Een baan loopt van Lions Dive naar Mambo en weer terug. De Finathon begint zaterdag bij Lions Dive om 09.00 en duurt tot 14.00 uur. Inschrijven is gratis, dat kan door te e-mailen naar oceanencountersfinathon@hotmail.com. Voor meer informatie over de Finathon en over de achterliggende problematiek bezoek je de website.

www.versgeperst.com