• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

honkbal_thumbCURAÇAO – De honkballers van Curaçao hebben vandaag hun tweede confrontatie met Oranje op het World Port Tournament in Rotterdam verloren met 5-4. Dat meldt de Nederlandse honk- en softballend. Cuba verloor eerder op de dag met 2-1, waardoor de strijd om de finale weer spannend is.

In de vijfde inning werd er lustig op los gescoord door beide teams. Quincy Ascension opende met een tweehonkslag, en bereikte het derde honk op een opofferingsslag van Edinho Meyer. Ramiro Balentina sloeg hem binnen voor 1-0. Ruwendly van Gurp sloeg op zijn beurt Balentina en Michealangelo Trinidad over de thuisplaat: 3-0. In de gelijkmakende slagbeurt bracht Oranje de stand weer in evenwicht door runs van Dwayne Kemp, Vince Rooi en Stijn van der Meer: 3-3. In de inning erna herhaalde Kemp zijn eerdere kunststukje en scoorde hij op een tweehonkslag van Rooi: 4-3. Diezelfde Rooi profiteerde even later ook en bracht daarmee de stand op 5-3.

Dreigend
Van Gurp bracht de spanning weer terug in de achtste innning. Allereerst sloeg hij een honkslag, gevolgd door een hit Shurendell Mujica. Door een dubbele steal kwamen beide heren op honk twee en drie terecht. Quincy Ascension sloeg Van Gurp binnen voor 5-4, en de Curaçaoënaars waren ineens dreigend aanwezig. Omdat Edinho Meyer daarna uit ging, bleef het daarbij. In de negende inning voltrok Bayron Cornelisse het vonnis over Curaçao door geen honkslagen meer toe te staan.

www.versgeperst.com