• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

VoetbalCURAÇAO – Derwin Martina heeft een contract afgedwongen bij Ajax. Dat meldt de club op de eigen website. Het contract loopt tot 30 juni 2014. Het is Martina’s eerste contract. Hij speelt sinds 2008 in de jeugdopleiding van de Amsterdammers.

Eerder dit jaar kwam hij uit voor de Curaçaose selectie U-20, die zich vergeefs probeerde te kwalificeren voor het WK U-20 in Turkije. Sommigen kunnen zich nog herinneren dat Martina van origine aanvaller is. In Mexico speelde de geboren Amsterdammer met Curaçaose wortels bijvoorbeeld als aanvaller.

Michael Reiziger
“Ik was altijd aanvaller”, legt de kersverse gecontracteerde de vergelijking uit op de website van de club. “Maar aan het einde van vorig seizoen zette de trainer Said Ouaali mij rechtsback en hij trok die vergelijking met Reiziger toen. Het zou mooi zijn als mijn carrière verder zo zou verlopen als dat van Reiziger. De rechtsbackpositie beviel mij wel en ik richt ik mij nu echt daarop. Je bent de hele tijd bezig met het spel, je moet altijd alert zijn”. Michael Reiziger was in de jaren negentig als rechtsback onderdeel van het team van Louis van Gaal, dat zowel de Champions League als de wereldbeker won.

Jupiler League
Waarschijnlijk maakt Martina volgend seizoen deel uit van de selectie van Jong Ajax. Het beloftenteam komt uit in de op een na hoogste divisie in Nederland, de Jupiler League. Voor het eerst mogen beloftenteams uitkomen in de Jupiler League. Hiervoor was dat alleen voorbehouden aan eerste elftallen. De jonge spelers worden flink getest nu ze zich moeten bewijzen tegen de voltijdprofs van andere elftallen, in plaats van tegen leeftijdsgenoten zoals voorheen. “Het wordt bikkelen”, verwacht Martina. “Ik zal alles geven en hopen dat ik in Ajax 1 kom.”

www.versgeperst.com