• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

ladies runCURAÇAO – Het Brionplein is zaterdagavond een veredeld vrouwenterritorium. Om 20.00 uur vindt daar de Ladies Run plaats, een hardloopevenement speciaal voor dames en het goede doel. De opbrengst van de Ladies Run gaat naar Fundashon Sinta Ros, een organisatie die zich inzet voor vrouwen met borstkanker.

Organiserende partij Caribbean Fitness Professionals (CFP) heeft een route van vijf kilometer uitgestippeld, die voornamelijk door Punda en in mindere mate door Otrobanda voert. De eerste editie van Ladies Run The Night is goed aangeslagen. Op dit moment hebben 750 dames zich ingeschreven, en het einde is nog niet in zicht. Uriël Trustfull (CFP) benadrukt dat het wat hem betreft geen huis-tuin-en-keuken fundraising is. “Ik hoop echt dat de bezoekers overweldigd worden. Behalve om de awareness gaat het me ook om een kwalitatief hoogwaardige run”, zegt hij tegenover Versgeperst.com.

Bezig
In februari kwam hij Angelina de Ron van de Fundashon Sinta Ros tegen. Uit de ontmoeting ontstond het idee om een evenement en een goed doel te combineren. Trustfull: “Noem het een ‘sporty ladies night out’. Eerst ga je rennen, bij aankomst krijg je drinken en fruit, en daarna kun je lekker socializen. Of je nou gaat rennen of gaat wandelen, je bent in ieder geval lekker bezig”. De DJ na afloop doet de rest.

Volgende
Voor de deelnemers zijn er mooie prijzen te winnen, waaronder vliegtickets. Waar naartoe? “Naar verschillende landen waar we wie weet de volgende run gaan organiseren”, antwoordt Trustfull monter. Er is veel belangstelling vanuit omringende (ei)landen gekomen en het zou zomaar kunnen dat het evenement ook op andere locaties gehouden wordt.

www.versgeperst.com