• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

honkbal_thumbCURAÇAO – Het Curaçaose honkbalteam is op het World Port Tournament tegen een tweede nederlaag aangelopen. Dat meldt honkbalsite.nl. In Rotterdam was titelverdediger Taiwan met 4-2 te sterk. Raywendly van Gurp zette zijn team twee keer op een voorsprong, die de Taiwanezen snel weer rechttrokken.

Van Gurp zorgde in de eerste inning al voor de 1-0. Hij liep binnen vanaf het derde honk dankzij een dubbele steelpoging met Johnny Gregorius. Lang konden de Curaçaoënaars niet van de voorsprong genieten. Chun-Kai Liao maakte de 1-1 op een tweehonkslag van Po-Jung Wang in de gelijkmakende slagbeurt. In de tweede inning was de Curaçaose aanval opnieuw gevaarlijk en waren alle honken bezet. De Taiwanese coach greep met succes in en haalde zijn startende pitcher naar de kant. In de vierde inning sneuvelde Christefer Obispo op de thuisplaat door een goede aangooi vanuit het rechtsveld.

Voorsprong
In de vijfde inning was het wederom Van Gurp die Curaçao op voorsprong zette. Het binnengeslagen punt was voor Quincy Ascension. Wang-Wei Lin maakte echter in de zesde inning alweer gelijk op een tweehonkslag van Chia Wei-Huang. Lin was op de honken gekomen na een veldfout. In de zevende inning gingen de Aziaten voortvarend van start. Met drie hits stroomden de honken vol, met uiteindelijk twee runs als resultaat: 4-2, en voor het eerst stond Taiwan op voorsprong. Dat gaven ze niet meer weg.

www.versgeperst.com