• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

honkbal_thumbCURAÇAO – De Curaçaose honkballers zijn er niet opnieuw in geslaagd om Cuba te verrassen. Dat meldt Honkbalsite.nl. De openingswedstrijd van het World Port Tournament in Rotterdam was met 3-0 een prooi voor de Cubanen. In 2011 had Curaçao verrassend gewonnen van de huidige titelfavoriet.

Een nieuwe verrassing zat er vandaag niet in. Ismel Jiménez startte op de werpersheuvel voor Cuba, en hield de Curaçaoënaars acht innings lang van scoren af. Hij stond zes hits toe, maar stelde daar tien strikeouts tegenover. Aanvallend was tweede honkman Andy Ibáñez belangrijk voor Cuba. Hij tekende de 1-0 aan op een opofferingsslag van José Dariel Abreu.

Zesde inning
In de zesde inning sloeg Ibáñez opnieuw toe nadat hij door een veldfout op de honken was gekomen. Een driehonkslag van Yulieski Gourriel stelde hem in staat de 2-0 te maken. Met een volgende honkslag sloeg Abreu ook Gourriel over de thuisplaat voor 3-0. Ibáñez eindigde de wedstrijd met drie uit vier in het slagperk, en maakte twee van de drie Cubaanse runs. De save kwam op naam van closer Raciel Iglesias.

Tweeduizend toeschouwers
De wedstrijd in het Neptunus-stadion werd bijgewoond door tweeduizend toeschouwers. Vanavond om 19.30 uur lokale tijd speelt titelverdediger Taiwan tegen het gastland voor een uitverkocht huis. Curaçao vervolgt het toernooi morgen om 08.00 Curaçaose tijd met een duel tegen Taiwan.

WPT CubCur

3 reacties op “Geen nieuwe stunt Curaçao op WPT”

  1. Het is weer een schande. Zelfs van Japan verliezen onze landgenoten.Het is triest. Ik snap het niet en zal het nooit meer snappen. Een retour ticket vacantie Nederland. Zij hoeven toch niet voor te presteren nog te betalen,toch. Het blijven toch Y.D.K. mijn landgenoten.

  2. Het was nooit feest geweest met de baseballteam uit Curacao in Nederland. Heel jammer. Daarom heb ik allang geen belangstelling als vroeger.

  3. Het kan niet altijd feest zijn.