• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

YasminSewgobind_thumbCURAÇAO – Yasmin Sewgobind, Europees kampioen en de eerste Nederlandse vrouw met de zwarte band, komt naar het eiland voor seminars op het gebied van Brazilian jiu-jitsu. Deze verdedigingssport legt veel nadruk op techniek, niet op kracht. Het maakt de sport extra toegankelijk voor vrouwen.

De cursus van Sewgobind richt zich op verschillende doelgroepen. Aan de ene kant is het de bedoeling om dames aan te trekken dei zichzelf effectief willen leren verdedigen. Anderzijds is er ook plaats voor MMA-vechters (Mixed Martial Arts) die merken dat ze nog moeten oefenen op hun grondgevechten.

Vrouwen gratis
Vrouwen die door willen gaan met de sport kunnen gratis trainen, legt Chris Tjon van Medina Grappling uit tegenover Versgeperst.com. “Dat is niet nieuw, dat hebben we altijd al gedaan. We merken dat vrouwen deze sport eigenlijk niet doen, misschien wel omdat het een hele ‘intieme’ sport is met al die grondgevechten. We willen vrouwen toch stimuleren om aan zelfverdediging te doen, en op deze manier kunnen in elk geval de kosten geen probleem zijn.”

Informatie
De seminars vinden maandag, dinsdag en woensdag plaats bij Medina Grappling, gevestigd in het health & fitness center van de FFK aan de Bonamweg. Voor 50 gulden kun je meedoen aan alledrie de seminars. Op maandag en woensdag is de aanvangstijd 18.30 uur, en duurt de workshop tot 20.30 uur. Dinsdagochtend is er van 09.00 tot 11.00 uur een seminar dat mede toegankelijk is voor kinderen. De kosten daarvoor zijn 15 gulden. Kom trainen in geschikte kleding. Wie geen jiu-jitsu outfit heeft, kan opdraven in een korte broek en t-shirt. Voor meer informatie bel je met 5272746 of 6984891.

YasminSwegobind 2
Foto’s: Erik Jansen

www.versgeperst.com