• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Sabina EvertszCURAÇAO – In één maand fit en stukken slanker. Sabina Evertsz gelooft heilig dat het mogelijk is, als je maar genoeg motivatie hebt om te beginnen. Ze heeft in de maand juli de Nos Team Fit Challenge opgezet, waarbij de deelnemers zes keer per week trainen en begeleid worden bij hun eetpatroon.

Zondag is de aftrap in Saint Tropez. In de club vindt van 17.00 tot 19.00 uur een meet & greet plaats, gevolgd door een weging. Daarbij worden onder meer vetpercentage en BMI (body mass index) gemeten, zodat een goed beeld ontstaat van de dames. “Die gegevens zijn natuurlijk privé”, benadrukt Evertsz tegenover Versgeperst.com. Diëtist en voedingsdeskundige Rachna Blom helpt de vrouwen om op het rechte pad te blijven, zowel bij het boodschappen doen als bij de koekjestrommel.

Trainingen
Evertsz verzorgt zes trainingen per week. De Nos Team Fit-ploeg traint niet in de sportschool, maar op verschillende locaties. De trainer noemt onder meer Caracasbaai, Fort Nassau, SDK en Koredor. Deelnemers aan de Challenge kunnen ‘back to basics’ oefeningen verwachten, zegt ze.

Stiletto Workout Party
De dames sluiten de maand af met meer conditie, meer energie, minder gewicht én met een feestje – maar dan wel in stijl. De laatste workout staan alle deelnemers op hun hakken in de zaal te trainen. Dit fenomeen, de ‘Stiletto Workout Party’, is overgewaaid uit de Verenigde Staten. Omdat zweten op feestjes de meesten bekend voorkomt, bedacht iemand ooit om een workout op hakken te introduceren. Evertsz brengt het nu naar Curaçao. “In een grote zaal, met veel spiegels zodat de dames zichzelf kunnen zien. Die krijgen een grote ‘female ego boost’ nadat ze een maand lang zo hard gewerkt hebben”, aldus Evertsz.

Bespreken
Eén keer in de week komen de deelnemers bij elkaar om de afgelopen week te bespreken. In deze sessie nemen ze hun eet- en bewegingspatroon door. Het is soms verleidelijk om even niks te doen. Wie aan het ‘cheaten’ is, krijgt hulp bij het volhouden van de uitdaging. Drie ochtenden en drie avonden per week wordt er getraind, alleen ‘s zondags is er geen workout. Wat moeten deelnemers doen die een training missen? “Die tekenen een contract dat ze individueel gaan trainen. Wij geven ze dan een schema mee zodat ze weten wat ze moeten doen”, legt Evertsz uit.

Doelen
Veel deelnemers stellen een specifiek doel. Wanneer is haar doel bereikt? Evertsz: “Ik wil vrouwen motiveren om gezonder te leven en meer te bewegen. Echt waar: iedereen kan het, als je maar de motivatie hebt om te beginnen. Dan komt de rest vanzelf.” Daarnaast heeft ze nog een doel: “Ik wil mijn buikspieren weer kunnen zien. Het is niet slecht, maar ik kan beter. Ik ga dus zelf ook aan de bak. Ik kom niet even leiding geven aan een groep terwijl ik zelf op mijn achterste zit.”

Aanmelden
Zowel fitshionista’s als kilocrashers zijn van harte welkom. Je kunt je aanmelden of meer informatie opvragen via severtsz@hotmail.com, op telefoonnummer 6702808 of via Facebook. De kosten bedragen 275 gulden.

www.versgeperst.com