• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Curacao Sport - AtletiekCURAÇAO – Atletische kinderen tussen elf en veertien jaar kunnen dit weekend aan de bak in het SDK-stadion. Zaterdag en zondag vindt daar het CAC Age Group Championship plaats. In totaal doen er 210 atleten mee uit 27 landen in de regio. Op de vorige editie in 2011 won Curaçao een gouden plak en viermaal zilver.

De kinderen strijden om de medailles op onderdelen als hardlopen (zowel sprint als langere afstanden), verspringen, hoogspringen, balgooien, kogelstoten en estafette en hordelopen. De kinderen van elf en twaalf jaar vormen een eigen leeftijdscategorie, en strijden op vijf onderdelen. De elf- en twaalfjarigen moeten 60 meter sprinten, hoogspringen, balgooien, vier keer 100 meter estafette lopen, verspringen, en langeafstandslopen (800 meter meisjes, 1000 meter voor jongens). Per onderdeel worden punten toegekend zodat een overkoepelend klassement bepaalt wie de beste atleet is.

Zevenkamp
De dertien- en veertienjarigen moeten over zeven onderdelen bewijzen de beste te zijn. Zowel jongens als meisjes sprinten 80 meter, gevolgd door hoogspringen, kogelstoten, vier keer 100 meter estafette, hordelopen (60 meter voor meisjes, 80 meter voor jongens), hoogspringen, balgooien en langeafstandsloper. Jongens leggen dan 1200 meter af, meisjes precies een kilometer.

Informatie
Belangstellenden zijn van harte welkom om in het SDK-stadion te komen kijken. De wedstrijden beginnen om 09.00 uur. Op zaterdag staat de prijsuitreiking gepland voor 19.00 uur, op zondag is dat een uur eerder. Daarna volgt de sluitingsceremonie.

www.versgeperst.com