• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

honkbal_thumbCURAÇAO – De Curaçaose honkbalselectie vliegt vandaag naar Nederland voor het World Port Tournament in Rotterdam. Het toernooi begint zondag en duurt een week. Honkbalgrootmacht Cuba is op de eerste speeldag de tegenstander van de Curaçaoënaars.

Thakai Doran, voorzitter van de Curaçaose honkbalbond Febeko, is realistisch over de kansen van Curaçao op het toernooi. “Wij nemen de underdogpositie in. Twee jaar geleden hebben we twee wedstrijden gewonnen, dat gaan we nu weer proberen”, zegt hij tegenover Versgeperst.com.

Betere selectie
Gisteren was bondscoach Johnny Balentina minder terughoudend. Curaçao heeft volgens hem een betere selectie dan in 2011, en hij gaat met zijn team voor niks minder dan de finale. De selectie bestaat uit elf ex-profs.

Favoriet
Steve Janssen (bondscoach Nederland) en Robert Eenhoorn (technisch directeur Nederlandse honkbalbond) lieten zich al ontvallen dat Cuba in hun ogen de favoriet is. Doran sluit zich daarbij aan: “Cuba is altijd ‘the team to beat’, ook al doen ze het de laatste jaren internationaal wat minder. Iedereen wil van Cuba winnen,” zegt de voorzitter.

Informatie
Voor de wedstrijden in het Neptunus-stadion in Rotterdam zijn online kaarten te bestellen. Ook vindt er verkoop plaats bij de kassa. Volwassenen betalen 10 euro voor een avondkaart, 12,50 euro voor een dagkaart (twee wedstrijden) of 75 euro voor een passepartout. Kinderen tot en met twaalf jaar betalen 5 euro voor een avondkaart, 6.50 euro voor een dagkaart (twee wedstrijden) of 32,50 euro voor een passepartout.

Wedstrijdschema Curaçao
zondag 30 juni, 14.00 uur: Curaçao – Cuba
maandag 1 juli, 14.00 uur: Curaçao – Taiwan
dinsdag 2 juli, 19.30 uur: Curaçao – Nederland
woensdag 3 juli, 14.00 uur: Curaçao – Taiwan
vrijdag 5 juli, 19.30 uur: Curaçao – Nederland
zaterdag 6 juli, 14.00 uur: Curaçao – Cuba

Alle tijdstippen zijn Nederlandse tijd. De finale wordt zondag 7 juli om 14.00 gespeeld.

www.versgeperst.com