mohamed hussein thumbCURAÇAO – MMA-vechter Mohamed Hussein heeft zaterdagavond zijn titel met succes verdedigd op de tweede editie van vechtfestijn Dominance. De Curaçaoënaar maakte in de eerste ronde al korte metten met Robert McCarthy uit Jamaica. Aan de vechtavond deden meerdere buitenlandse vechters mee.

Dominance had te kampen met enkele problemen in de aanloop naar de avond. Husseins aanvankelijke tegenstander Melvin van Suijdam brak zijn rib en moest afzeggen, hetzelfde gold voor diens vervanger Arya Sheikh Hosseini wiens arm uit de kom was geschoten. Ook Jason Gogulski kon niet aantreden omdat zijn tegenstander afgezegd had.
goeloe KO
Knockout
Stephan Henriette en David-Lee Winklaar (Bonaire) beten daarom het spits af, waarbij de Curaçaoënaar won op punten. De eerste knock-out kwam op naam van Martin Joseph. De 21-jarige vechter uit Trinidad en Tobago maakte het veteraan Thierry Goeloe de hele wedstrijd lastig, en bracht hem twee knockdowns toe. Vlak voor het verstrijken van de laatste ronde ging Goeloe alsnog KO.

Moeizaam
De MMA-gevechten verliepen moeizaam voor de Curaçaoënaars. Israel Panneflek, Justin Gogulski en Clairon Marcos liepen alle drie tegen een nederlaag aan. Laatstgenoemde ging de strijd aan namens het debuterende team Fight Team Curaçao. De pijnlijkste nederlaag was er voor Jairzinho Kowsoleea. De 33-jarige Curaçaoënaar keerde terug in de ring, maar brak zijn hand tegen Jean-Marc Howell uit Aruba.
Kowsolea gebroken hand

Mohamed Hussein
Slotstuk van de avond was er voor de hoofdpartij tussen Mohamed Hussein en Robert McCarthy. De Jamaicaan behaalde dit jaar brons op de Pan-American Games. Ook versloeg hij Tija Stanley, in februari nog tegenstander van Hussein, op de eerste editie van Dominance. McCarthy kwam furieus uit de startblokken met een stotencombinatie richting het hoofd van Hussein, die al snel een antwoord paraat had en in de tegenaanval zijn opponent tegen de grond mepte. Anders dan bij kickboksen telt de scheidsrechter niet tot acht of tien, maar beoordeelt hij of de vechter zichzelf nog kan verdedigen. Referee Jonathan Symor vond van niet en besliste de wedstrijd in het voordeel van Hussein. De twintigjarige vechter behoudt hierdoor zijn titel.

mohamed hussein vs robert mccarthy

www.versgeperst.com