KitesurfenCURAÇAO – De hangtime-wedstrijd van de Heineken Kite Ride Bonaire is gewonnen door Jeroen Roevros uit Bonaire. “Een andere kitesurfer sprong zo enorm hoog, maar ik deed blijkbaar de mooiste truc tijdens mijn sprong. Dit had ik niet verwacht!, aldus Roevros. Kristin Broese uit Duitsland won onder de vrouwen.

Roevros deed tijdens zijn sprong zijn board af, draaide ‘m rond en deed ‘m weer aan zijn voeten. Afgelopen dinsdag werd de uitslag van de hangtime bekendgemaakt in City Café waar Roevros die avond ook optrad. Roevros noemt de Kite Ride vooral een kans om professionele kitesurfers bezig te zien. Roevros: “Je ziet niet zo vaak zo veel pro’s tegelijk. Dat daagt mij ook weer uit.”

Ride With the Pro’s
De mannen en vrouwen strijden in de Kite Ride niet apart, maar onder beide wordt er een winnaar gekozen. De Duitse winnares, tevens professioneel kitesurfer, was min of meer toevallig op het eiland en greep die kans aan om mee te doen aan de hangtime. Boese was onder de indruk van het aantal lokale deelnemers. De pro’s gaven gisteren hun tips en tricks aan de deelnemers die zich hadden ingeschreven voor de Ride With the Pro’s. Vandaag en morgen zijn er weer volop wedstrijden bij Atlantis Beach. Dan nemen de pro’s en de wildcardwinnaars het tegen elkaar op.

_66A3338

www.versgeperst.com