kitesurferCURAÇAO – De zestienjarige Jop Heemskerk uit Zandvoort heeft gisteren de zevende (en laatste) wildcard gewonnen voor de Heineken Kite Ride Bonaire. Hij mag het morgen en vrijdag opnemen tegen kitesurfers uit de wereldtop. Voor Jop is het zijn eerste internationale wedstrijd.

“Nu moet ik écht mijn best gaan doen’’, concludeert hij. De Ride For Your Wild Card, op de tweede dag van de Heineken Kite Ride Bonaire, was de laatste mogelijkheid voor kitesurftalenten om mee te dingen naar een wedstrijdplek tussen professionele kitesurfers. Daarvoor moesten de negen deelnemers het eerst tegen elkaar opnemen.

Controle
Renske Herder uit Bonaire en Levi Solleveld en Jop Heemskerk uit Nederland vormden de laatste drie. Volgens de jury, die bestond uit de professionals, was Job de beste. “Hij maakte goed gebruik van de obstakels en had complete controle’’, verklaarde pro-kitesurfer Lewis Cathern na afloop.

Stunts
Morgen en vrijdag laten de pro’s en de wildcardwinnaars hun stunts zien. Dan kan de veelbelovende Job zich meten met onder anderen vijfvoudig wereldkampioen Aaron Hadlow en de Nederlandse ‘master of extreme’ Ruben Lenten.

kitesurf

www.versgeperst.com