• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

BicentiCURAÇAO – Fundashon Bicentini is deze week begonnen te helpen om de droom van Glennon Haynes te laten uitkomen. Glennon was een succesvolle voetballer van Centro Domingito, maar speelde op 10 mei 2005 zijn laatste wedstrijd was voordat hij dwarslaesie kreeg.

In een duel om de bal met zijn tegenstander ging het op die dag fout, waardoor Glennon zwaar geblesseerd raakte en in een rolstoel belande. “Toen Glennon mij het hele verhaal vertelde en aangaf in welke situatie hij zit, kwam ik meteen op de gedachte om via de stichting een helpende hand te bieden”, aldus oprichter Remko Bicentini.

Rolstoel
“Hij rijdt in een oude en te kleine rolstoel”, vertelt Bicenti. “Zijn auto moet helemaal aangepast en omgebouwd worden, zodat hij zelf met deze auto kan rijden en Glennon moet naar Colombia voor controle.” Om zijn hoofd boven water te kunnen houden, verkoopt Glennon nu aan huis eten aan bedrijven.

Droom
“Glennon staat zo positief in het leven en heeft een grote droom, namelijk een sportcafé in zijn eigen tuin. Hij hoopt voor het WK 2014 open te gaan”, aldus Bicenti. “Zo kan hij de jeugd ook in zijn eigen sportcafé laten meegenieten van de WK wedstrijden. Zijn rolstoel en de controles in Colombia zijn voor zijn gezondheid het belangrijkst, maar de Fundashon Bicentini gaat Glennon ook helpen om zijn grote droom voor 2014 uit te kunnen laten komen.”

www.versgeperst.com