• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

DonatieCURAÇAO – Fundashon Bicentini is sinds vorige week op het eiland en heeft leerlingen van de Br. Rigobertusschool verwend met nieuw sportmateriaal. “Kinderen die te zwaar zijn door te weinig beweging of dreigen het verkeerde pad op te gaan zijn tegenwoordig actuele zaken”, zegt oprichter Remko Bicentini.

De stichting heeft omtrent deze twee onderwerpen een plan van aanpak opgesteld dat zich ook richt op sport en verantwoordelijkheden van zowel de kinderen als de ouders. “Tevens is het voor de kinderen een kans om hun talenten te ontwikkelen en misschien zelfs in de toekomst op het hoogste niveau te gaan acteren”, vertelt Bicentini verder.Donatie

Samenwerking
Deze week is het project en samenwerking met de Allablanka school van start gegaan. Met Kolegio Chaya Willems en de Fatimaschool zijn de intenties voor samenwerking ook besproken. “Aan de ene kant wordt gestimuleerd tot sport en gezond leven. Aan de andere kant worden kinderen en hun ouders of verzorgers gewezen op hun verantwoording ten opzichte van de maatschappij in een sociale context die voor hen van grote waarde kan zijn.”

Totaalpakket
Volgens Bicentini gaat het erom dat de jongeren een hobby hebben en dat ze van de straat zijn. De stichting richt zich dan ook op het totaalpakket: onderwijs, zorg en buurt. “Bij dit soort projecten is continuïteit essentieel. Ik zeg niet voor niets altijd: een stichting doe je niet voor een paar jaar maar voor je hele leven.”

DonatieVoetbalclinic
Voetbalclinics vormen wel een groot onderdeel van de Fundashon Bicentini. Aanwezige kinderen worden beloond met een medaille en krijgen een bagage aan oefen- en leerstof voor de komende tijd. Gedurende het verblijf van de stichting worden op diverse scholen en in wijken clinics georganiseerd voor de jeugd.

www.versgeperst.com