• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

thumb flag footballCURAÇAO – Als het aan Stephen Wouter ligt, wordt er weer American football gespeeld op Curaçao. Zondag is de eerste training gepland voor belangstellenden. Spelers vanaf zestien jaar kunnen kennismaken met de sport door ballen te leren gooien en vangen, net als blokken en tackelen.

Wouter, organisator van de zogeheten ‘rookies training’, geeft aan nu nog voorzichtig te zijn met tackelen. “Tackelen staat nog even op een laag pitje”. Hij legt uit dat velden in Amerika, meestal van echt gras, op Curaçao niet zomaar voorhanden zijn. De eerste training staat vooral in het teken van gooien en vangen van de bal.

Tackelen
Tackelen wordt bij American football nog weleens vervangen door een vlaggetje wat elke speler op het veld draagt, af te pakken. Die variant heet flag football. Een andere versie daarvan is touch football, waarbij verdedigers de aanvallers met twee handen moeten tikken. De full-contact variant is zonder beschermende kledij een riskante optie.

Tactische sport
American football is behalve een fysieke ook een tactische sport. Wouter: “Het is heel tactisch inderdaad, je kunt niet zomaar in het wilde weg gaan rennen. Het theoretische deel is op de training dus ook aanwezig, al komen we niet meteen met een dik ‘playbook’ aanzetten. Op den duur is het juist de bedoeling dat spelers die zelf gaan maken met hun teams.”

Teams vormen
Teams bestaan uit acht spelers, met een selectie van maximaal twintig spelers. American Football Curaçao ondersteunt enthousiastelingen bij het oprichten van hun team. Wouter toont zich ambitieus en mikt op vijf op te richten teams, een Curaçaose selectie en een flag-footballcompetitie die zich kan meten met ploegen uit de Caribische regio.

Informatie
De training vindt zondag plaats op het terrein van Scherpenheuvel. De duur is van 17.00 tot 19.00 uur. Deelname is gratis. Voor meer informatie bel je met 5117582 of e-mail je naar americanfootballcuracao@gmail.com.

www.versgeperst.com