• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Sporter van de maandCURAÇAO – Op de Sports & Nutrition Fair hebben veelal kleinere sporten het afgelopen weekend aangegrepen om zich te presenteren. Onder meer airsoft, rugby, schermen, BMX, American football en een veelvoud aan vechtsporten brachten hun tak van sport onder de aandacht. Versgeperst.com nam een kijkje.
DSC_0179
De stand lijkt door al het camouflagemateriaal meer op een militaire uitvalsbasis. Op de tafel liggen diverse wapens uitgestald. De munitie is met vijftien tot 40 gram geruststellend licht, evenals de vriendelijke blikken van de standhouders in army outfits. “Dit doen we voor de fun. Er zijn meerdere groepen op het eiland die samen oefenen en geregeld tegen elkaar uitkomen”, vertelt Jenny tegenover Versgeperst.com. Net als in een echte oorlog is er geen winnaar. “De winnaar is de fun!”

Rugby
Een enthousiaste vrijwilliger, in het dagelijks leven IT-consultant, bemant het kraampje namens de rugbyers. Zaterdag is er een toernooi in het SDK-stadion. De trainingen, op zondagmiddag en woensdagavond bij CVV Willemstad, trekken altijd een trouwe harde kern. Er is altijd genoeg ruimte voor meer spelers. De training op zondag staat daarom altijd open voor elke speler, beginner of gevorderd. En omdat de groep zo klein is, wordt je meteen international als er een interland wordt gespeeld.

American football
Naast de rugbykraam wordt American football op het eiland vertegenwoordigd. In Nederland zijn ze eerder in aanraking gekomen met football. De stand is versierd met de eerste jerseys van het nieuw op te richten team, naast een flatscreen waarop de welbekende American football-videogame Madden 13 te spelen is op de PlayStation. Al enige tijd is de groep actief op Facebook, en zondag volgt de eerste training op het veld van Scherpenheuvel.
DSC_0185
Schermen
Wij zijn de enige club die nog over is, we bestaan al 63 jaar”, aldus Richard Heyliger van schermvereniging De Musketiers tegenover Versgeperst.com. De schermers hebben een complete outfit uitgestald. Ook de degen, floret en sabel ontbreken niet. Per wapen verschillen de regels en de puntentelling. Trainen doen ze bij VSBO St. Paulus op dinsdagavond en bij de marinekazerne Suffisant op donderdagavond.

DSC_0237

www.versgeperst.com