• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

ThaiboksenCURAÇAO – Het World Trade Center was zaterdag het toneel van vechtgala Curaçao Here Comes The Boom. De Venezolaanse MMA-vechter Carlos Salazar versloeg in de hoofdpartij de Curaçaose David Manuel. De avond werd opgeleukt door celebrity matches van prominente eilandbewoners.

De avond begon met jeugdkickboksen. De elfjarige Nick van Heugten debuteerde met een overwinning op punten tegen Ulrech Martha, eveneens een debutant. Het kickboksen werd daarna afgewisseld met MMA-gevechten (Mixed Martial Arts). Denzel Maria was tegen Jearmey Erno Brenet letterlijk en figuurlijk de bovenliggende partij, en won op punten.

Spectaculaire vechter
Vervolgens werd er weer geswitcht naar kickboksen, deze keer met meerderjarigen in de ring. Aangemoedigd door vrienden die dichtbij de ring zaten, won Boyd Grand overtuigend tegen de Arubaan Tristan Anastacia. Ook David-Lee Winklaar uit Bonaire liet zich van zijn beste kant zien en versloeg Ruviendell Ong-A-Kwie op technisch knock-out. Manrique Kroon en Robin Lansiquot uit Aruba maakten er een spektakel van. In een aanvankelijk gelijk opgaande partij trok laatstgenoemde aan het langste eind. Jernildo Kersout werd aan het eind van de avond uitgeroepen tot meest spectaculaire vechter. Hij liet Milangelo Eugenio zien wie er de baas was op het canvas, waarmee de Surinaamse Nederlander veel aplaus afdwong.

Celebrity fights
Om een iets breder publiek te trekken, had de organisatie gekozen voor celebrity fights. De troef humor werd sterk uitgespeeld. DJ RO-1 en DJ Carlito gingen beiden neer na de bel aan het begin van de openingsronde. Monifa Jansen kwam op in een outfit die op de catwalk niet zou misstaan, inclusief hoge hakken. Om ervoor te zorgen dat haar gezicht niet verbouwd werd, droeg ze een gezichtsmasker. “En ze houdt de bordjes niet eens omhoog”, deed de host een duit in het zakje.

Kort broekje
Jansens tegenstander Gianni Francisca had minder boodschap aan het luchtige karakter van de celebrity fights en beukte er vol in. Haar korte broekje zorgde voor hilariteit onder mannelijke fans, waarvan een aantal dichtbij de ring kwam om haar achterwerk te vereeuwigen. Jansen had mede door het gezichtsmasker last van zuurstoftekort tegen de felle Francisca, maar vocht de strijd uit. Radio Dolfijn-DJ’s Tony Castro en Maarten Schakel sloten de celebrity fights af. “We delen veel samen”, legde Castro uit. Waaronder ook Schakels vriendin, aldus Castro. “Je hebt een lekkere vriendin, swa!” grapte hij tegen Schakel. Wat de twee misten aan bokstechniek, compenseerden ze met grappen. Komisch was de door Schakel aangevraagde time-out, evenals Castro die na één ronde al de ring ontvluchtte. Beiden namen genoegen met het gelijkspel.

Sluitstuk
Ondanks de logistieke problemen waardoor enkele vechters hun opwachting niet konden maken, was Carlos Salazar present in de ring. David Manuel was niet tegen hem opgewassen, en verloor uiteindelijk. Salazar kreeg de trofee overhandigd door MMA-legende Royce Gracie. De Braziliaan was dit weekend op het eiland in verband met de Curaçao Sports Nutrition Fair.

Alle uitslagen van Curaçao Here Comes The Boom
Kickboksen (jeugd), K1 rules
Nick van Heugten (Baas Sports) wint van Ulrech Martha (Kibra Hacha)
Leroy Breeschoten (Baas Sports) wint van Aksomar Daal (Kibra Hacha)

MMA, amateur
Denzel Maria (Baas Sports) wint van Jearmey Erro Brenet (Extreme Limits Gym)

Kickboksen, K1 rules
Roangelo Boelbaai (TTD) wint van Jakwenson Janzen (TFD)
Boyd Grand (FFC) wint van Tristan Anastacia (Dojo Boye, Aruba)
Wilfrid Camelia (Kibra Hacha) wint van Jeremaya Dijkhoff (Team Nedd, Aruba)
David-Lee Winklaar (Bonaire) wint van Ruviendell Ong-A-Kwie (Team Steenrijk)
Natanael Maria (Team Steenrijk) wint van Redferne Regales (Raul Martial Arts/Baas Sports)
Robin Lansiquot (Stay Thai Fit, Aruba) wint van Manrique Kroon (FFC)
Jernildo Kersout (Nederland) wint van Milangelo Eugenio (Baas Sports)

MMA, professioneel
Carlos Salazar (Venezuela) wint van David Manuel (Thai Flying Dragon)

Carlos Salazar met Gracie & Betrian

www.versgeperst.com