• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

MvB portret thumbCURAÇAO – Autocoureur Meindert van Buuren is gisteren vierde geworden op het circuit van Silverstone (Engeland). De eerstejaars in de Auto GP-klasse reed lange tijd op de tweede plaats, maar greep uiteindelijk net naast een podiumplaats. De Japanse klassementsleider Kimiya Sato won de race.

Van Buuren startte op pole position door de zogeheten ‘reversed grid’-regel. De eerste acht coureurs tijdens de kwalificatieraces worden omgedraaid. De snelste start dan als achtste, nummer twee als zevende, enzovoorts. Van Buuren knokte voor de plaats achter Sato met de Italianen Sergio Campana en Kevin Giovesi.

Italianen
Beide Italianen gingen eerder naar de pitstraat dan Van Buuren. “Van te voren hadden we besloten om zo lang mogelijk door te rijden en het ritme vast te houden. Drie ronden voor het eind kreeg ik mijn call om te pitten deze ging goed, maar toen ik de baan op ging zat ik weer achter Campana en had Giovesi meteen in mijn kont zitten. Mijn banden waren toen nog koud en die van hem warm, daar was dus geen houden aan en ik moest hem voor laten”, aldus Van Buuren.

Podiumplaats
Uiteindelijk belandde de coureur net niet in de top drie, maar desondanks toonde hij zich niet ontevreden. “Ik ben toch best blij dat ik al na zo weinig ervaring al met de top kan strijden en heb er vertrouwen in dat het later dit jaar zeker gaat lukken”, zei Van Buuren na afloop. Sato won de race met 9,7 seconden voorsprong op de nummer vier.

MvB poleposition Silverstone

www.versgeperst.com