• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

VoetbalCURAÇAO – Het SDK-stadion was gisteravond het toneel van de achtste Multipost Polar Cup. In de eerste wedstrijd was ADO Den Haag met 2-0 te sterk voor FC Dordrecht. Bij de Nederlandse clubs deden drie spelers van Curaçaose afkomst mee. Centro Dominguito versloeg Inter Moengo Tapoe met 2-1.

ADO kreeg na een klein half uur een grote kans toen Danny Holla en Tjaronn Chery gevaarlijk opdoken voor het Dordrechtse doel. Even later was het alsnog raak. ADO-aanvaller Charlton Vicento opende de score. Dat was tevens de ruststand. Vlak na de hervatting kreeg Wilmer Kousemaker een droomkans om Dordrecht langszij te brengen. ADO-sluitpost Martijn de Zwart verspeelde de bal, waarop Kousemaker voor een leeg doel stond. Hij schoot naast.

Kippenvelmoment
Aan de andere kant was ADO effectiever. Wederom Vicento nam de bal aan na een mooie dieptepass, draaide weg bij zijn mandekker en schoot nog tijdens de draai knap in de hoek: 2-0. Het extra enthousiasme van het publiek gold niet alleen het fraaie doelpunt, maar ook de Curaçaose wortels van Vicento. “Dat was echt een kippenvelmoment”, zei Vicento na afloop. “Ik had al beloofd dat ik er eentje voor ze zou scoren, maar ze hebben er twee gekregen.”
merencia
Papito Merencia
De tweede Haagse speler van Curaçaose herkomst was invaller Papito Merencia, die aanvoerder Danny Holla verving. Sinds enkele maanden is hij overgeheveld naar de A-selectie van trainer Maurice Steijn. De negentienjarige middenvelder: “Mijn sterke punt is vrijlopen, goed de ruimtes zien. Fysiek moet ik er nog veel gebeuren, want ik kom nu kijken bij de grote mannen.”

Gervane Kastaneer
Ook bij de Dordrechtse formatie deed een speler mee met Curaçaos bloed. Gervane Kastaneer arriveerde gisteren pas op het eiland vanwege zijn eindexamens. Evengoed gaf coach Virgil Breedveld hem speeltijd. “Ik ben een klein beetje moe, maar het ging wel”, zei de zestienjarige aanvaller. “Het is mooi om op Curaçao te spelen. Ik ben geboren in Nederland, maar Antilliaans opgevoed. Het zijn gewoon mijn mensen.” kastaneer

Centro Dominguito
Het Curaçaos-Surinaamse onderonsje tussen Centro Dominguito en Inter Moengo Tapoe eindigde in een 2-1 overwinning voor de Curaçaose kampioen. Ludjino Hoyer opende de score uit een vrij trap op de rand van het strafschopgebied. Zijn schot werd aangeraakt door de muur waardoor Inter-keeper Anduelo Amoeferie op het verkeerde been stond. Daarna bleef Centro lang de bovenliggende partij. Benjamin Martha raakte de paal, en ook Mirco Colina junior was dreigend. Na 73 minuten maakten de Surinamers echter gelijk door een eigen doelpunt. Colina tekende twee minuten later echter voor de winnende treffer.

Finale
Zaterdag spelen ADO Den Haag en Centro Dominguito de finale om 21.00 uur. Twee uur eerder spelen de twee verliezers, FC Dordrecht en Inter Moengo Tapoe, tegen elkaar.

1 reactie op “‘Kippenvelmoment’ bij doelpunten Charlton Vicento”

  1. Zo speelt Benjamin Martha weer op Curacao? Hij is vast een van de nieuwe aanwinsten voor Dominguito om hun geschorste spelers te vervangen.