• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

060CURAÇAO – Een voorschot van de achtste editie van de Multipost Polar Cup is gistermiddag in landhuis De Goede Hoop genomen. Behalve de toernooiorganisatie en voetbalbond FFK waren ook de trainers van de clubs Centro Dominguito, Inter Mongoe Tapoe, ADO Den Haag en FC Dordrecht aanwezig.

Het toernooi heeft drie doelen, meldde toernooidirecteur Clifton Wallé. Het toernooi moet sporttoerisme naar Curaçao promoten, het lokale publiek wedstrijden op hoog niveau voorschotelen en bovendien goede doelen steunen. Zo organiseren de trainers bijvoorbeeld een clinic voor 300 kinderen.

Ongeslagen
Theo Singerling hield de aanwezigen voor dat zowel Centro Dominguito als Inter Mongoe Tapoe, kampioen van Suriname, al lange tijd niet meer verloren hebben. Op dit toernooi wordt er doorgespeeld tot er een beslissing valt en verliest een team zijn ongeslagen status. “Gaan jullie Centro verslaan?”, vroeg Wallé hierop aan Inter-trainer Jeroe Hesron. “Helemaal”, klonk het zelfverzekerd. Centro Dominguito-trainer Ingemar Pieternella zag dat anders. “Wij zijn al 38 wedstrijden ongeslagen en dat blijven we ook.”
steijn
Ontspannen
De trainers van ADO Den Haag en FC Dordrecht, respectievelijk Maurice Steijn en Virgil Breedveld, leefden ontspannen toe naar hun onderlinge ontmoeting. Zij zien het toernooi vooral als afsluiting van een bewogen seizoen. ADO Den Haag greep in een sterk seizoen net naast een playoffticket om Europees voetbal af te dwingen, FC Dordrecht miste promotie naar de Nederlandse eredivisie.
breedveld

Kastaneer
Versgeperst.com vroeg Breedveld naar Gervane Kastaneer die bij FC Dordrecht speelt, een zestienjarige rechtsbuiten met Curaçaose wortels. Kastaneer maakte afgelopen seizoen zijn debuut bij de Dordrechtenaren. “Hij heeft een contract getekend en zal zich nu moeten gaan ontwikkelen. Hij is heel snel en kan erg gevaarlijk zijn voor de goal. Hij is eigenlijk nog een B-junior, maar speelt al bij de A-junioren. Hij is regelmatig bepalend geweest dit jaar, en daarom heb ik hem overgehaald naar het eerste”. Kastaneer arriveert morgen op het eiland omdat hij eerst zijn eindexamen moet afronden. Volgens Breedveld krijgt hij vrijwel zeker speeltijd op het toernooi. Ook Steijn wist te melden dat bij ADO twee spelers van Curaçaose afkomst, Charlton Vicento en Papita Merencia, te bewonderen zijn. Laatstgenoemde is afkomstig uit de A-jeugd van de Haagse club.

1 reactie op “Trainers kijken uit naar Multipost Polar Cup”

  1. Trainers kijken uit naar de Polarcup? Wat een onzin, ze kijken uit naar de Polar misschien maar zeker niet naar de cup.

    Na een zwaar seizoen willen de clubs even relaxen want het nieuwe seizoen begint weer snel.Reken er dus maar op dat deze clubs met een veredeld campingelftal aantreden.

    Het tweede bedrog van dit weekend, na de restaurantweek.