• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Foto Novum/AP: Leroy FerCURAÇAO – Leroy Fer is er gisteren niet in geslaagd om met FC Twente een ticket voor de Europa League te bemachtigen. In de playoffs tegen FC Utrecht kwamen de Tukkers over twee wedstrijden tekort. Gisteren won FC Twente in Utrecht met 2-1, maar dat was na de 0-2 thuisnederlaag onvoldoende.

Aanvankelijk zag het er niet naar uit dat FC Twente voor een laatste kans speelde. Utrecht domineerde en had eigenlijk moeten scoren. Dusan Tadic (34ste minuut) en Nacer Chadli (36ste) zetten Twente tegen de verhouding in op voorsprong. Beiden troffen doel door afstandsschoten. Vlak na rust strafte Eduard Douplan een blunder van Twente-keeper Sander Boschker af: 1-2. Met die stand was Utrecht verzekerd van Europees voetbal. Leroy Fer kreeg na 79 minuten nog een prima kans op de 1-3, maar schoot zwak in.

Andere club
Het behoort tot de mogelijkheden dat Leroy Fer zijn kunsten elders gaat vertonen. Van de speler is bekend dat hij graag een stap hogerop wil. Afgelopen winter was hij dichtbij een transfer naar de Liverpoolse club Everton, maar die ketste op het laatste ogenblik af. Met het mislopen van Europees voetbal ligt het voor de hand dat een langer verblijf bij FC Twente niet aantrekkelijker is geworden.

5 reacties op “Fer loopt Europees voetbal mis met FC Twente”

 1. @ Piet Snorr. Hopelijk is daar ook een P.C. Hooftstraat waar Fer met zijn vriendin kan shoppen.

 2. Mooi gezegd Mars. Fer dacht dat hij hogerop zou komen door Feyenoord in de steek te laten en naar Twente te gaan , maar dat valt vies tegen. Nu heeft hij geluk als Crystal Palace interesse heeft.

 3. Jaja, Fer(rader) ging 2 jaar geleden van mijn club Feyenoord naar FC Twente want hij wilde een nivo hoger spelen!! Misschien bedoelde hij ermee dat het Twente stadion in Enschede hoger ligt dan De Kuip in Rotterdam? Een andere reden lijkt mij niet aannemelijk na de laatste 2 seizoenen.

 4. Twente mag de handjes dichtknijpen om voor een voetballer, die dit seizoen zo weinig heeft laten zien, een bod te krijgen. Een strik erom en wegwezen.

 5. Fer zit (tot grote ergernis van zijn medespelers) iedere avond tot laat in de discotheken van Enschede.

  DIe zal het dus niet zo erg vinden dat hij volgend seizoen niet Europa in hoeft.