• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

BoksenCURAÇAO – Boksschool Jab Jab Kòrsou beschikt sinds afgelopen week over een boksring op wedstrijdformaat. Door de ring leren de bokspupillen om zo goed mogelijk om te gaan met de beschikbare ruimte tijdens wedstrijden.

Trainer/coach Robert Busby is trots op de aanwinst: “In de ring leren boksers omgaan met kaders, werken vanuit het midden, je uit hoeken manoeuvreren, de beperkte ruimte in je voordeel gebruiken enzovoorts. Dat vergt inzicht en techniek. Een onmisbaar onderdeel van een goeie bokstraining. Daarnaast werkt zo’n indrukwekkende ring ook motiverend”.

‘Pure’ boksschool
Met de snelle opmars van MMA op ons eiland lijkt de aandacht voor boksen te verminderen. Steeds meer vechtsportscholen besteden naast MMA of kickboksen ook weer aandacht aan boksen, vooral omdat boksen een belangrijk onderdeel is van beide sporten. Jab Jab is de enige ‘pure’ boksschool en richt zich niet op muay thai, MMA en kickboksen.

Sociaal geëngageerd
Busby opende in april vorig jaar de deuren van de boksschool. Zijn missie is om boksen toegankelijk te maken voor alle Curaçaoënaars, ook voor wie de bestaande commerciële sportscholen niet betaalbaar zijn. In december debuteerden de eerste twee boksers van Jab Jab Kòrsou bij de nationale bokskampioenschappen van Curaçao.

Goeie workout
“Maar onze boksschool is niet alleen bedoeld voor getalenteerde boksers die een sportcarrière ambiëren,” voegt Busby toe “ook mensen die alleen voor hun conditie willen trainen, willen afvallen of stress van zich af willen slaan zijn van harte welkom. Bokstraining is een hele goeie workout, daarvoor hoef je geen talent te hebben, alleen de juiste motivatie. Boksen is voor iedereen, betoogt Busby: “Het is een misvatting dat je daarvoor een vechtersbaas moet zijn”. Geïnteresseerden kunnen een gratis proefles krijgen. Voor meer informatie kun je de website of de Facebookpagina van de boksschool raadplegen. Bellen kan ook: 5123199.

JJKring2

www.versgeperst.com