• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Dagen vol spanning, strijd en saamhorigheid zijn voorbij. De ‘Curacao Challenge’ tekende, ondanks de pauze door windstilte, het paasweekend. Curaçao liet zich van zijn beste kant zien en onze surftalenten leverden dan ook mooie prestaties.

Vrijdag begon de Challenge succesvol met het Slalom-event. Zaterdag gingen de wedstrijden door bij Seaquarium Beach, maar de volgende twee dagen kregen de surfers te maken met gebrek aan wind. Er was inmiddels wel genoeg gevaren om de Curaçaoënaar Victor Wederfoort de grootste prijs toe te kennen. Onder de vrouwen werd Monique Meijer (Bonaire) de winnaar. Zij bleef twee Arubaanse surfers, Nicole van der Velden en Eline Marchena, voor.

Freestyle
Hoewel de wind nadelig was voor de slalomwedstrijden, waaide deze perfect voor de ‘freestyle’ windsurfers. De 15-jarige Youp Schmit, wereldkampioen freestyle windsurfen onder de 15 jaar, trok de aandacht door in twee verschillende leeftijdscategorieën zijn kunsten te vertonen. Schmit eindigde als eerste binnen de categorie onder de 18 jaar. Hier bleef hij de Curaçaoënaar Felix Martina voor. Binnen de 18-plus categorie werd Schmit derde achter Bjorn Saragoza en Hendryck Balentien (beide van Bonaire).

Dames
Bij de freestylers onder de 14 jaar ging de overwinning naar Ethan Westera van Aruba. De Curaçaose Kaj van der Lubbe werd tweede, gevolgd door Steven Max (ook Aruba). Bij de dames ging de freestyle overwinning naar de Deense Xenia Kessler. Zij bleef Hilde Tuinbeek (Curaçao) en Arrianne Aukes (Nederland) voor.

Uitslagen
Voor de volledige uitslagen kun je kijken op de website van Curacao Challange.

www.versgeperst.com