• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

BoksgalaCURAÇAO – Toppartijen met A-klassevechters uit Nederland, Suriname, Sint Maarten, Venezuela en uiteraard Curaçao. Maar ook bekende Curaçaoënaars (BC’ers) betreden de boksring en staan lijnrecht tegenover elkaar. We hebben het over het boksgala ‘Curaçao Here Comes The BOOM’.

Vanmiddag tijdens een persconferentie in Club Private heeft de organisatie achter dit gala bekendgemaakt wie de deelnemers zijn en waarom deze keer ook BC’ers meedoen. “We hebben een aantal heel goede partijen op het programma staan”, zegt Edwin Baas van Baas Sports. “De toppers Lutciano Zimmerman en Clinton Esprit vechten in dezelfde gewichtsklasse en gaan voor de Curaçaose titel. Dat wordt zeker weten een spannende wedstrijd.”Boksgala Here comes the boom

Vechtpartijen
“Ons Caribisch kampioen Milangelo Eugenio gaat vechten tegen een andere A-klassevechter uit Nederland. Daarvan verwachten we vooral technisch een hoog niveau”, vertelt Baas verder. In een derde partij staan Carlos Salazar en David Manuel tegenover elkaar. “Daarnaast hebben we ook een aantal lokale jeugdpartijen. Tot slot komen vijf boksers uit Aruba en één bokser uit Bonaire naar het eiland voor een aantal partijen. Kortom, het wordt knokken geblazen. Het wordt echt een BOOM”, aldus Baas.

Celebrities
Bokser Raul Franciska vertelt dat hij vindt dat het in de pauzes van boksgala’s altijd een beetje ‘saai’ is. “Dus wij dachten: we gaan wat aan het entertainment doen. In Nederland kennen we het programma ‘Fighting with the stars’ en zo kwamen we aan het idee om bekende Curaçaoënaars, de BC’ers, te betrekken bij het gala. Zij stappen tijdens de rust de ring in.”

Monifa JansenEchte knokpartij
Franciska traint sinds vier weken de BC’ers. “Het wordt dus een echte knokpartij, wel met een knipoog. Met de celebrities willen we meer mensen trekken en boksen op de kaart zetten. Daarnaast gaat een deel van de opbrengst naar het goede doel, dat is Parke Tropical.” De BC’ers die meedoen zijn Amos Balentin, Ephrem J, Gianni Francisca, Monifa Jansen, Tony Castro, Maarten Schakel, dj Carlito en dj RO-1. Miss Curaçao Monifa Jansen heeft al laten weten dat als iemand haar haren aanraakt, ze serieuze klappen uitdeelt. Schakel staat tijdens het gala tegenover Castro en zegt lachend: “Hij is mijn broertje en ik wil hem geen pijn doen. Maar zo een grote mond moet gewoon gestraft worden!”

‘Bedrijfsboksers’
Maar het blijft niet alleen bij professionals en BC’ers. Ook bedrijven leveren een ‘bokser’. Deze boksers gaan met elkaar de strijd aan tijdens het gala. Tot slot zijn MMA-icoon Royce Gracie en vechter Jemyma Betrian aanwezig, zij reiken tijdens de avond de prijzen uit.

Tickets
Het boksgala vindt plaats op 1 juni in het World Trade Center. Kaarten kosten 25 gulden voor section 1, section 2 kost 40 gulden en voor de ringside betaal je 75 gulden. Tickets zijn verkrijgbaar bij Albert Heijn, Beep Beep Rio Canario, Dolfijn FM, Club Private, Baas Sports, Tik Tak en Mensing’s Caminada.

1 reactie op “BC’ers in de ring”

  1. Ik wil ook met Maarten Schakel in de ring staan