• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Curacao Sport - BasketballCURAÇAO – De San Antonio Spurs zijn de finale van de Western Conference gisteravond overtuigend begonnen. In de eerste wedstrijd tegen de Memphis Grizzlies won het team van Greg Popovich thuis met 105-83. Uitblinker was Spurs-pointguard Tony Parker met twintig punten en negen assists.

San Antonio zette direct de toon door in de eerste kwart een 31-14 voorsprong te nemen. De Spurs lieten de bal goed rondgaan en waren gevaarlijk met driepuntsschoten. Ter illustratie: aan alle veertien driepunters gingen assists vooraf. Tekenend voor de onmacht van Memphis was het spel van forward Zach Randolph, een belangrijke steunpilaar. Hij kwam er niet aan te pas en maakte slechts twee punten. In de vorige serie tegen Oklahoma maakte hij er gemiddeld 18,4 per wedstrijd.

Optimisme
Parker waakte voor teveel optimisme. “Ik kan je dit beloven: niemand in de kleedkamer is blij, want vorig jaar stonden we 2-0 voor en verloren we”, reageerde Parker tegenover Sports Illustrated. “Het is maar een wedstrijd. Het betekent niks. We hebben nog steeds een lange weg te gaan”, aldus Parker. Tot nu toe verloren de Grizzlies elke openingswedstrijd in de playoffs. In de eerste ronde liep Memphis zelfs een 0-2 achterstand op tegen de Los Angeles Clippers, om de serie alsnog te winnen.

Programma
Morgen vindt in San Antonio de tweede wedstrijd plaats. Woensdag beginnen de Miami Heat en de Indiana Pacers aan de finale van de Eastern Conference. De eerste twee wedstrijden zijn in Miami.

www.versgeperst.com