• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Foto ANP: Indiana Pacers - Miami HeatCURAÇAO – De Indiana Pacers hebben gisteravond in eigen huis afgerekend met de New York Knicks: 106-99. De eindstand in de best-of-seven series kwam daarmee op 4-2, waarmee ze de finale van de Eastern Conference hebben bereikt. Daarin is de Miami Heat de tegenstander.

Guard Lance Stephenson maakte 25 punten voor Indiana, het hoogste aantal in zijn loopbaan. Ook center Roy Hibbert was belangrijk met 21 punten en twaalf rebounds. Door hem was Indiana sterk in de directe nabijheid van de basket: Indiana maakte 52 punten ‘in the paint’, New York maar twintig. Normaliter kan New York dat compenseren met goede afstandsschutters, maar driepuntskanonnen als Chris Copeland en J.R. Smith zwegen lange tijd. Carmelo Anthony nam zijn team op sleeptouw en zorgde dat de Knicks met een relatief kleine achterstand de eerste helft afsloten.

Melo Show
In het derde kwart zette Anthony zijn onemanshow voort, inmiddels met hulp van de afstandsschutters. Iman Shumpert bracht New York langszij door drie driepunters op rij te maken. “We onderbreken de Carmelo Show voor Shump die zijn derde driepunter op rij maakt”, twitterde de NBA gevat.

Vierde kwart
Het vierde kwart was het einde van Carmelo’s meesterlijke optreden. Hij miste veel schoten en leed enkele keren balverlies op cruciale momenten. Verdedigend kwamen de Knicks in de problemen omdat achtereenvolgens Tyson chandler en Kenyon Martin naar de kant werden gestuurd met het maximum aantal persoonlijke fouten. Het duo Hibbert en Stephenson pakte de draad weer op en leidde Indiana naar de beslissende zege.

www.versgeperst.com