• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Foto NBA: Lebron JamesCURAÇAO – De Miami Heat hebben de finale van de Eastern Conference bereikt. Op eigen veld won Miami gisteren met 94-91 van de Chicago Bulls. Door de overwinning wint de Heat de playoffseries met 4-1. LeBron James maakte 23 punten voor de Heat, Dwyane Wade maakte er achttien.

Tot de laatste wedstrijd bleef de krachtmeting spannend, omdat Nate Robinson en Jimmy Butler aan mochten leggen voor een driepunter namens Chicago. In de finale van de Eastern Conference ontmoet Miami de Indiana Pacers of de New York Knicks. Tussenstand in deze serie is 3-2 voor Indiana.

Western Conference
Ook in het westen werd een bekend. De Memphis Grizzlies plaatsten zich voor de finale in de Western Conference. Gisteravond won de ploeg in Oklahoma City met 88-84 van de Thunder, en brachten daarmee de eindstadn in de series op 4-1. Zack Randolph zorgde voor 28 punten en veertien rebounds voor de Grizzlies. Kevin Durant miste in de slotseconden de kans om de Thunder op gelijke hoogte te brengen. Het stond 86-84 toen Durant door attent verdedigen van Tony Allen een jumpshot miste.

Overig nieuws
Ook in de rest van de basketballeague was er nieuws. De Sacramento Kings verhuizen definitief niet naar Seattle. De NBA liet weten dat de clubeigenaars unaniem tegen het voorstel gestemd hadden. De Boston Celtics maakten bekend dat coach Doc Rivers volgend jaar zijn 10de seizoen als hoofdcoach ingaat. Eerder liet Rivers nog weten daarover na te willen denken.

www.versgeperst.com