• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Foto ANP: Brian MarianoCURAÇAO – Brian Mariano heeft vanmiddag (Nederlandse tijd) zijn rentree op de atletiekbaan gemaakt. De sprinter nam bij de traditionele seizoensopening van het buitenseizoen, de Ter Speckebokaal in Lisse, deel aan de 4×100 meter estafette en de 150 meter. Dat meldt Nu.nl.

 
Begin december werd bij Mariano op de luchthaven van Hato, ruim 700 gram cocaïne aangetroffen. Begin dit jaar ia de atleet daarvoor veroordeeld tot een gevangenisstraf van twaalf maanden, waarvan zes voorwaardelijk. Vanwege het cellentekort op het eiland hoeft Mariano zijn straf voorlopig echter niet uit te zitten.

Belangstelling
“Nee, ik vond het niet eng om hier vandaag weer te moeten lopen”, verklaarde Mariano na afloop. “Ik hou van atletiek. Natuurlijk wist ik dat er veel belangstelling voor zou zijn, vooral van de pers, maar ik concentreer me gewoon op wat ik moet doen.”

Focus
Mariano heeft de afgelopen tijd zijn intrek op sportcomplex Papendal genomen waar hij traint. De Atletiekunie is van mening dat de maatschappelijke veroordeling van Mariano geen reden is hem een sportschorsing op te leggen. “Ik probeer gewoon mijn best te doen”, bleef Mariano op de vlakte over zijn toekomst. “Vooral voor het estafetteteam. De voorzitter van de Atletiekunie zei tegen me dat ik me voorlopig gewoon moet focussen op mijn sport.” De atleet kan in principe elke dag gebeld worden door Justitie, waarna hij alsnog zijn straf moet uitzitten.

Churandy Martina
Nadat Mariano als derde eindigde op de 150 meter, waar Giovanni Codrington de winst greep, gaf hij toe dat hij openlijk getwijfeld heeft of hij ooit nog op de atletiekbaan zou staan. “Ik wist gewoon niet of ik ooit nog zou kunnen lopen.” Samen met zijn Rotterdamse ploeg veroverde Mariano in Lisse de nationale titel op de estafette. Dat kwam mede doordat de ploeg op de valreep de beschikking had over topsprinter Churandy Martina. “Ik was toch in de buurt”, lachte Martina na afloop, “dus ik dacht: waarom niet? Ik loop hier gewoon als training.” Mariano zei blij te zijn met de steun die hij kreeg van Nederlands beste sprinter. “Hij was hier niet alleen om te trainen, Churandy was er ook om mij te steunen. Dat bood hijzelf aan. Daarnaast probeerden we ook het nationale record te verbreken.”

Lovende woorden
Martina had lovende woorden over voor het optreden van Mariano. “Hij liep gewoon heel goed vandaag. Hij is duidelijk goed aan het trainen, alles gaat goed.” Volgens de finalist op de 100 en 200 meter in Londen houdt de ploeg zich verder niet bezig met de veroordeling van Mariano. Zelf trad Martina middels een brief als karaktergetuige voor Mariano tijdens zijn rechtszaak. “Ik schreef die brief aan de rechtbank omdat hij me vroeg dat te doen. We zijn heel close, hij is mijn vriend, dus deed ik dat. Ik heb daarin gewoon beschreven wie hij is en zo.”

Toekomst
“Wat ik er zelf van vind? Ik weet het niet wat er is gebeurd, maar het kan iedereen gebeuren.” Zorgen over de toekomst van het team maakt Martina zich niet. “Als iedereen fit is, gaat het goedkomen. Ook als Mariano niet beschikbaar is.”
Ondanks zijn trainingsachterstand zegt Mariano zich te gaan richten op de wereldkampioenschappen atletiek in Moskou. “Realistisch gezien ben ik pas volgend jaar weer op mijn normale niveau. Maar ik ga natuurlijk proberen de WK te halen. Sowieso”, besloot de atleet die ondanks zijn veroordeling wel Rusland in mag.

4 reacties op “Atleet Mariano maakt rentree op atletiekbaan”

 1. Het verhaal van Mariano dat hij niets wist van de drugs in zijn koffer is natuurlijk complete onzin, temeer daar hij zijn verhaal herhaaldelijk gewijzigd heeft en zichzelf daarbijo volledig heeft tegengesproken.

  Het feit dat hij met al die tattoos er ook nog eens uit ziet als Snoop Doggy draagt ook niet bij tot zijn geloofwaardigheid.

  Vraag is dan ook hoe vaak Mariano drugs heeft gesmokkeld en daarbij niet gepakt is.

 2. Iemand die er geen moeite mee heeft om drugs te smokkelem zal er helemaal geen moeite mee hebben om doping te nemen.

  Kan de atletiekbond Mariano niet eens 100% controleren? Hij heeft Nederland met zijn drugssmokkel al genoeg ten schande gemaakt, en daar kunnen we een dopingschandaal niet bij gebruiken.

  En hoe is het in godsnaam mogelijk dat een veroordeelde maanden na zijn veroordering nog vrij rondloopt? Klassejustitie?

  Als dadelijk de daders van de aanslag op Helmin Wiels het gevang in moeten zullen ze zeggen Mariano eerst. Lei pa un ta lei pa tur.

 3. De atletiekunie heeft duidelijk geen zero-tolerance beleid. Als je veroordeeeld bent voor een vergrijp dan doen wij net of onze neus bloedt. kom maar lekker trainen bij ons. Wat voor signaal geef je dan af als sportbond ?

 4. Nee Mariano, dit is grote onzin, want dit kan niet iedeeen gebeuren.

  Het gebeurt niet met mensen die niet de nieuwste ipod, ipad en iphone hoeven te hebben en willen ze die toch, dan werken ze ervoor.

  Het is een schande dat Mariano bijna 4 maanden na zijn veroordeling nog vrij rondloopt.