• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Zilveren MedailleCURAÇAO – Rachmil van Lamoen werd onlangs gekozen als sportman van het jaar 2009. De 18-jarige atleet kreeg een paar dagen later, samen met tien andere sporters, een peptalk van premier Emily de Jongh-Elhage. Daarna heeft de sportman een zilveren medaille gewonnen tijdens de ‘Carifta Games’.

Van Lamoen reisde met de tien andere atleten af naar de Kaaimaneilanden om de Antillen bij de Caribische Atletiek Kampioenschappen te vertegenwoordigen. Daar bleef de sprinter goed op dreef en wist hij, met een tijd van 20,90 seconden, een zilveren medaille te winnen op de 200 meter sprint. De gouden medaille ging naar Kirani James (Grenada), die een tijd van 20,67 seconden had. De Antillen kregen op de 200 meter sprint bijna een tweede medaille te pakken. Hensley Poulina zette een tijd van 21,42 seconden neer en eindigde op de vierde plek.

Vanessa Philbert
Behalve Van Lamoen wisten ook twee jonge dames medailles voor ons te winnen. Bij de meisjes onder de 17 jaar kreeg Vanessa Philbert een bronzen medaille op de 1500 meter hardlopen. Met haar tijd van 4 minuten en 44,87 seconden bleef zij de Guyaanse Jevina Straker (4 minuten en 43,33 seconden) en de Jamaicaanse Marlene Eubanks (4 minuten en 43,45 seconden) voor. In dezelfde leeftijdscategorie won kogelstoter Shareday Curiel ook een bronzen medaille. Zij deed dit met een kogelstoot van 10,96 meter.

Medaillelijst
In totaal hebben 25 landen en eilanden deelgenomen aan de Carifta Games. Dankzij de drie medailles eindigden de Antillen als veertiende op de medaillelijst. De top drie op de lijst waren Jamaica (72 medailles), Trinidad & Tobag0 (40 medailles) en de Bahama’s (29 medailles).

www.versgeperst.com