• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

voetbalCURAÇAO – De Curaçaose voetbalbond FFK heeft tien spelers voorlopig geschorst na de massale vechtpartij tijdens Centro Dominguito-Jong Holland van vorige week. Het gaat om zeven spelers van Centro Dominguito en drie Jong Hollanders. De schorsingen zijn echter nog niet definitief.

Dat laat Stanley Coffy namens de bond weten tegenover Versgeperst.com. “De zaak is vooralsnog in onderzoek”, laat Coffy weten. “Daarom zijn de spelers voorlopig geschorst. Er zijn twee beslissingen mogelijk. Een daarvan is dat er meer onderzoek nodig kan zijn. De tweede mogelijkheid is dat er een beslissing valt. Bij deze beslissing wordt de schorsing definitief, of worden de spelers vrijgesproken”.

Rode kaart
Hoe hoog de straffen uitvallen, valt volgens Coffy nog niet te zeggen. “Het reglement schrijft geen minimum aantal wedstrijden schorsing voor wanordelijkheden op het veld. De vechtpartij is niet door de scheidsrechter gesanctioneerd”, legt hij uit. In het tumultueus verlopen duel kregen Ivanny Calvenhoven, Dhenico Pauleta (Centro Dominguito) en Jerry Wansing (Jong Holland) een rode kaart. Op basis van videobeelden zijn nog eens vijf Centro Dominguito-spelers geschorst, evenals twee spelers van Jong Holland. De disciplinaire commissie heeft er zondag over vergaderd en daarna met de clubs overlegd. Vandaag komt de bond wederom bij elkaar.

Eindstand
De wedstrijd werd gestaakt bij een 1-1 stand. Dat resultaat is inmiddels uitgeroepen tot eindresultaat. Woensdag speelden Jong Colombia en Victory Boys met 1-1 gelijk. Genesis Straker opende de score voor Jong Colombia, waarna Sherelton Dorothea de eindstand op 1-1 bepaalde.

www.versgeperst.com