• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Sporter van de maandCURAÇAO – De Curaçao Sports & Nutrition Fair (CSNF) wordt georganiseerd voor sporters die het beste uit zichzelf willen halen. Drie dagen lang laat de CSNF de sportieve diversiteit van het eiland zien, en kan het publiek zichzelf op de hoogte brengen van de laatste ontwikkelingen op voedingsgebied.

Het driedaagse evenement belicht elke dag een andere sport. Op de eerste dag staat honkbal centraal, gevolgd door MMA (Mixed Martial Arts) op de tweede dag en bodybuilding en fitness op de laatste dag.

Doping
Het gaat niet alleen over voeding. Wie meer wil weten over voedingssupplementen, legaal of illegaal, moet de lezing bijwonen van ex-profhonkballer José Canseco. De vroegere outfielder van onder meer de Oakland Athletics schreef een geruchtmakend boek over dopinggebruik in de Major League Baseball. Canseco verlinkte daarin meerdere topspelers van destijds, waaronder homerunkanon Mark McGwire. Op de beurs vertelt Canseco over de verleidingen van doping en over het effect dat het tot vandaag op zijn gezondheid heeft. De oud-prof gebruikt medicijnen door zijn jarenlange dopinggebruik.

Vechtsporters
Naast de onthullingen van Canseco ligt er veel nadruk op vechtersporters. De Braziliaanse MMA-legende Royce Gracie vertegenwoordigt met een lezing zijn sport op de tweede beursdag. Op dezelfde dag is er ook een podium voor de Curaçaose wereldkampioen muay thai (thaiboksen) Jemyma Betrian. Op de afsluitende dag van de CSNF komt de Curaçaose profbodybuilder Roelly Wijnklaar aan het woord.

Voedingsdeskundigen
Natuurlijk vertellen ook voedingsdeskundigen over hun kijk op voeding. De Venezolaanse Elvimar Sanchez, die ook in de fitnesswereld een gevestigde naam is, laat haar licht schijnen op voeding en sport. Naast de seminars worden ook demonstraties en clinics aangeboden.

Toegang
De beurs in het World Trade Center duurt van 30 mei tot en met 1 juni. Vrijdag 30 mei duurt het programma van 09.00 uur tot 22.00 uur. Op zaterdag en zondag is de aanvangstijd hetzelfde, maar stopt het programma om 18.00 uur. De entree is 10 gulden. Kinderen tot twaalf jaar en zestigplussers betalen 5 gulden toegang.

Jemyma

Jemyma Betrian

www.versgeperst.com