• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Sendley Bito @IranCURAÇAO – Curaçaoënaar Sendley Bito, profvoetballer in Iran, is afgelopen zondag uitgescholden met racistische scheldwoorden. Zijn club Fajr Sepasi won met 2-1 gewonnen van Peykan. De voetballer stak na de wedstrijd uit beleefdheid zijn hand uit naar de trainer van de tegenstander, Firouz Karimi.

Karimi sloeg zijn hand echter weg en schold Bito uit. Daarbij vielen de woorden ‘aap’ en ‘kannibaal’. Bito gaf in de wedstrijd de assist op de winnende goal van teamgenoot Hossein Kazemi. Door het beslissende doelpunt degradeerde Peykan. De club heeft Karimi inmiddels ontslagen. Voor de voetballer kreeg het incident nog een staartje nadat hij aangifte heeft gedaan. Noodgedwongen traint Bito onder politiebegeleiding na bedreigingen. De speler overweegt serieus om het land te verlaten.

7 reacties op “Curaçaose voetballer voor ‘aap’ uitgemaakt”

 1. Zo zo , ik was Bito al een tijdje al uit het oog verloren. Ik wist niet eens dat hij in IRAN of all places is gaan voetballen. jammer dat het negatief nieuws is, alhoewel hij wel een assist had in de wedstrijd. hopelijk komt hij ” dichter bij huis” voetballen zodat we wat meer van hem mogen genieten. ik weet nog goed dat hij tijdens de WK kwalificatie wedstrijd in het SDK tegen Nicaragua ging zitten op de bal om de tegenstander te treiteren. Achteraf moet ik er wel om lachen. Dus Sendley Sidney Bito , kom terug of wat dichterbij voetballen!

 2. Mooie zaak dat Peykan die trainer heeft ontslagen.
  ik kan me Bitos angst wel voorstellen.
  vreselijk voor hem, gediscrimineerd en bedreigd worden. dat gaat je niet in de koude klerenzitten

 3. Iraanse ‘sportiviteit’ vs Curacaose gemanierdheid 🙂

 4. wie gaat er ook in Iran voetballen?
  een land met achterlijke idealen….

 5. De trainer is dus ontslagen vanwege discriminatie? Dat is een goede zaak !

 6. Ach wat een drama ,wij zijn toch gelinkt aan de apen

 7. Laat je niet gek maken Sendley, de enige debiel was/is de trainer!