• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Aaron EtmonCURAÇAO – Het eiland kan zich opmaken voor het jaarlijkse windsurfevenement Curaçao Challenge. Vanaf vrijdag tot en met zondag gaan de windsurfers met elkaar de strijd aan. Dit jaar worden de wedstrijden gehouden op het Spaanse Water bij de windsurfschool aan de Caracasbaai en op zee vanaf Directors Bay.

De wedstrijd trekt elke keer veel surfers, zowel van Curaçao als van de omringende eilanden. Deze editie zijn Kiri Thode, Taty Frans, Jean-Patrick van der Wolde en Rafael de Windt van de partij. Beelden van het evenement worden ook uitgezonden op een livestream.

SubSUP-boards
Voor het eerst wordt op Curaçao een officiële SUP-boardwedstrijd (Stand Up Paddle) gevaren waarbij onder andere triatleten zijn uitgenodigd om hun kunnen te tonen. SUP’ers peddelen staand op een board.

Inschrijvingen
“Eigenlijk heben we pas vijf weken geleden besloten om het dit jaar te organiseren”, verklapt Sebastiaan Opschoor van de organisatie. De belangstelling leidt daar niet onder. Het aantal inschrijvingen voor het windsurftoernooi ‘gaat heel rap’. Rond de 75 windsurfers hebben hun deelname bevestigd en ongeveer 50 SUP-boarders hebben zich ingeschreven. Internationale surfers kunnen zich nog op donderdag tussen 16.00 en 18.00 uur bij de Windsurfschool aan de Carasbaai inschrijven. Mensen die willen meedoen aan de SUP-boardraces kunnen e-mailen naar info@curacaochallenge.com (inschrijving is gratis). De snelste SUP-boarder wint een gratis ticket van Insel Air naar een bestemming naar keuze.

Vermaak
Behalve loopings van stuntende surfers kan het publiek zich ook vermaken met gratis clinics (windsurfen en SUP-boarding), daarnaast kan er ook gebeachtennist worden. Wie daarvan wil bijkomen, kan op de beachbar tot rust komen. Voor de kinderen wordt er onder meer een luchtkussen en een knutseltafel opgezet. De toegang is gratis.

RafaelDeWindt

1 reactie op “Wedstrijden voor windsurfers en SUP-boarders”

  1. prachtig evenement.

    Way to go Ingmar.