• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

VoetbalCURAÇAO – In de Curaçaose Sekshon Pagá is dit weekeinde weer gevoetbald. Vrijdag werd de wedstrijd tussen Jong Holland en Centro Dominguito gestaakt na een vechtpartij. De tussenstand was 1-1. Ashar Bernardus scoorde voor Centro Dominguito, Gilbert Emperador maakte gelijk.

Zaterdag won SUBT met 3-0 van VESTA. Stallone Isenia opende de score in de eerste minuut. Geryon Alberto verdubbelde de voorsprong na 32 minuten. In de slotminuut benutte Joel Victoria een strafschop. Centro Barber boekte een 3-0 zege op de Victory Boys. Doelpuntenmakers waren Randall Labordus en Jurensley Martina (2), in respectievelijk de 40ste, 41ste en 73ste minuut.

Zwaarbevochten
Gisteren stonden nog twee wedstrijden op het programma. UNDEBA boekte een zwaarbevochten overwinning op SITHOC. Tegen het spelbeeld in nam SITHOC de leiding. Shurvey Delando stichtte namens UNDEBA veel gevaar voor het doel, maar tot scoren kwam de ploeg van Bandabou niet. Vlak voor rust schoot Fidel Sepulveda SITHOC op voorsprong, toen hij een vrije trap van 30 meter in de bovenhoek pegelde.

Druk
In de tweede helft voerde UNDEBA de druk op. Edgard Cassiani maakte in de 78ste minuut gelijk. Hij schoot uit de draai in de hoek naast keeper Gino Costina, die de bal te laat zag aankomen om nog redding te kunnen brengen. Lendell Johannes zag in de 87ste minuut zijn schot van dichtbij aangeraakt worden door een verdediger, waardoor Costina opnieuw kansloos was: 2-1.

Laatste pass
Voorafgaand aan Jong Colombia-Hubentut Fortuna werd een minuut stilte gehouden voor de dood van Helmin Wiels, wat nog niet voor iedereen duidelijk was. Jong Colombia was met afstand het gevaarlijkst in de eerste helft. Vaak kwam de laatste pass echter net niet aan, waardoor grote kansen onbenut bleven. Tien minuten na rust kwam Hubentut zelfs op voorsprong uit een corner. Uit een strafschop kwam Jong Colombia op gelijke hoogte door Genesis Straker. Diezelfde Straker bracht Jong Colombia met een harde knal van afstand aan de leiding na 74 minuten. Beide ploegen scoorden nog eenmaal. Verandering in het spelbeeld kwam er niet meer. Jong Colombia won met 3-2.

www.versgeperst.com