• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Jürgen Locadia, spits van PSV A1CURAÇAO – PSV’er Jürgen Locadia heeft gisteren zijn club een goede dienst bewezen. De voetballer met Curaçaose roots besliste in de slotfase de wedstrijd met een doelpunt. PSV won thuis met 4-2 van NEC en kwalificeerde zich daardoor voor de voorronde van de Champions League.

In een nerveuze wedstrijd nam PSV een 2-0 voorsprong door een eigen doelpunt en een treffer van Ola Toivonen. PSV speelde echter matig en het was niet onverdiend dat NEC op gelijke hoogte kwam. Jeremain Lens tikte van dichtbij een rebound binnen voor 3-2, waarna een zenuwslopend slot aanbrak. Locadia tikte de bal binnen nadat Dries Mertens knap de bal veroverd had en breed legde op de jonge aanvaller: 4-2.

Elson Hooi
Curaçaoënaar Elson Hooi was de beul van Roda JC. NAC, de club van de twintigjarige aanvaller, keek na een uur tegen een 1-3 achterstand aan. Met die stand kon Roda JC de nacompetitie ontlopen. Een aantal bevliegingen van Anthony Lurling zorgden ervoor dat de stand 3-3 werd. Hooi zette zijn club op een 4-3 voorsprong. Als toegift maakte NAC er 5-3 van, waardoor Roda JC in de nacompetitie moet proberen om degradatie te ontlopen.

Landskampioen
De twee eerder genoemde wedstrijden viel buiten het brandpunt van de dag omdat Ajax in eigen stadion landskampioen werd. De ploeg van Frank de Boer won met 5-0 van Willem II en veroverde daarmee de 32ste landstitel. Kolbeinn Sigthorsson, Christian Eriksen, Viktor Fischer, Siem de Jong en Danny Hoesen scoorden voor de Amsterdammers.

1 reactie op “Locadia schiet PSV naar voorronde CL”

  1. Ik kan het woord schieten niet meer horen…